Annoncørbetalt - Bank Norwegian

God jul og glædelig kassekredit - Sådan får du pengepungen på ret køl

Julen er slut, og bæltet skal strammes økonomisk ind efter årets dyreste måned. Kassekreditten kan være den nemme løsning, når pengene ikke slår til, men pas på, for den kan være farlig

Foto: Bank Norwegian
Foto: Bank Norwegian
Advertisement

Har du styr på økonomien efter en heftig julemåned, eller sejler det hele?

Så er du langt fra den eneste, der har mistet overblikket. Omkring hver fjerde voksne dansker har nemlig svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Tal fra Analyse Danmark viser, at helt op omkring 25 procent af danskere over 18 år ikke er i stand til at betale en uforudset regning på 10.000 kroner af egen lomme.

Lone Eriksen er økonomisk rådgiver, og hun råder til, at du tager tyren ved hornene, hvis du bruger mere, end du tjener. Det kan nemlig hurtigt gå ned ad bakke, hvis du bruger kassekredit som en lappeløsning.

- Du kan helt banalt sige, at hvis du får en kassekredit, er det fordi, du bruger mere, end du tjener. Når du så opretter en kassekredit på 20.000, bliver det pludselig det nye nul, som du arbejder ud fra på din konto. Og det er en farlig udvikling. For det første får du hurtigt brug for at udvide kassekreditten yderligere, og for det andet glemmer mange de tårnhøje renter, som du betaler af på. Folk tænker ofte ikke over, hvad det lige er, de skriver under på, fordi de har et akut behov.

Nyt fjernsyn og til USA på kassekredit
Har du kassekredit og forskellige små lån, bør du undersøge muligheden for at slå dem sammen til ét samlet lån et såkaldt samlelån. Hvis det er muligt, vil du ofte få en bedre rente og samtidig spare penge på de månedlige gebyrer, mens du nemmere kan bevare overblikket.

Og så råder Lone Eriksen til, at du holder dig væk fra en ny kassekredit.

- Hold dig fra at skrive under på en kassekredit – især hvis det er for at dække et spontant køb som f.eks. et nyt fjernsyn eller en rejse til USA. Det kan nemt blive deprimerende at betale af på en rejse til New York to år efter selve rejsen – uanset hvor sjov turen har været – også forudsætter det, at man har lavet en plan med sig og overholder den. Og renterne, der skal betales, trækker altså tænder ud på de fleste.

Tabt overblikket
Når du er ved at miste det økonomiske overblik, skal du gøre noget ved sagen med samme, for herfra går det kun i én retning, og det kan have voldsomme konsekvenser, når gælden bare vokser.

- Jeg oplever jævnligt, at folk kommer til mig for at få økonomisk rådgivning – opløst af gråd, fordi de ikke kan se en vej ud af deres økonomiske situation. De har simpelthen tabt overblikket, og det begynder ofte med en kassekredit, som bare bliver større og større.

Gæld kan give fysiske stresssymptomer
Lone Eriksen fortæller, at økonomisk stress er lige så slemt – og måske endda værre end arbejdsrelateret stress, fordi du føler, at du bliver truet på din overlevelse.

- Hvis du ikke har nok penge, har du ikke råd til mad eller husleje, og det rammer mange med de typiske fysiske stresssymptomer som dårlig nattesøvn og manglende overskud. Det kan betyde, at du trækker dig fra sociale arrangementer, fordi du ikke har råd til at gå ud at spise, og fordi der er meget skam forbundet med en dårlig økonomi. I sidste ende kan din uoverskuelige økonomi resultere i skilsmisse og ensomhed, fordi du bare ikke er en optimal udgave af dig selv.

Det handler om at holde overblikket, så du kan slappe af uden konstant at skulle bekymre dig om finanserne, siger Lone Eriksen.

- Få styr på, at dine udgifter matcher dine indtægter. Det kan lyde kedeligt og besværligt i forhold til at tegne den hurtige kassekredit. Men det kan gå rigtig galt, hvis kassekreditten bare er brandslukning af et større økonomisk kaos.

Lone Eriksen

Grundlægger af Primaliva, som er hendes pengeunivers, som hun kalder det. Her hjælper hun folk med at få styr på deres liv – gennem økonomien.

Uddannet i Sparekassen Sjælland, har arbejdet som projektleder i BG Bank/Danske bank og som finansieringsrådgiver hos EDC/BRF Kredit.

Uddannet i NLP – kommunikation og psykologi

Har siden 2010 drevet firma, hvor hun primært rådgiver private og start ups.

Om Bank Norwegian

· Intet oprettelsesgebyr på alle lån til og med 31.01.2020.

· Der er få gebyrer hos Bank Norwegian. Det  er f.eks. gratis at tilmelde lånet til Betalingsservice.

Du kan ansøge om et samlelån hos Bank Norwegian her.

”Eksempel: Lån 60.000 kr. over 3 år. Mdl. ydelse 2.111 kr. Variabel debitorrente 16,53 %. ÅOP 17,28 %. Kreditomk. 15.961 kr. Tilbagebetaling 75.961 kr. Intet oprettelsesgebyr på lån t.o.m. 31.01.2020”

Bliv klogere på Bank Norwegian her.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere