Halfdan styrede politistationen

Den fem-årige gækkebrevs-knægt var i sit es og gav kage og delte påskeæg ud, da han i to timer besøgte Fyns Politi

Fem-årige Halfdan besøgte i dag politistationen i Odense. Her viser han glad og stolt det svarbrev, som Fyns Politi sendte ham, efter han sammen med sine forældre i sidste uge havde sendt ordensmagten et gækkebrev. (Foto: Julie Lykke Sørensen)
Fem-årige Halfdan besøgte i dag politistationen i Odense. Her viser han glad og stolt det svarbrev, som Fyns Politi sendte ham, efter han sammen med sine forældre i sidste uge havde sendt ordensmagten et gækkebrev. (Foto: Julie Lykke Sørensen)

Stemningen var i top, da fem-årige Halfdan i dag blev inviteret inden for hos Fyns Politi i Odense.

Den lille knægt, som i sidste uge blev landskendt, da han med assistance fra sine forældre havde sendt et gækkebrev til Fyns Politi, tog de ansatte på politistationen med storm.

Se også: Fem-årige Halfdan bager kage til strisserne

- Han var godt nok lidt genert i begyndelsen, men det rystede han hurtigt af sig, og derfra gik det fint. Halfdan havde et par fantastiske timer, fortæller politikommissær Asbjørn Høy Larsen, Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Besøg i detentionen
Halfdan havde følgeskab af sin far, Rune, og de to nød bl.a. en rundvisning, der omfattede besøg i detentionen og på vagtcentralen og, ikke mindst, at sidde i en rigtig patruljebil.

- Vi nød virkelig den kage (citronhalvmåne), han havde med, og så havde han oven i købet også flere påskeæg med. Dem delte han ud til kollegerne i servicecenteret og vagtcentralen, og det var tydeligt at se, at han var kæk og lidt høj i hatten, siger Asbjørn Høy Larsen, der modtog gækkebrevet i sidste uge og siden inviterede Halfdan på besøg i 'drømmeland'. Det sidste refererer til, at knægten derhjemme spankulerer rundt i en politiuniform, og at han drømmer om at blive politibetjent, når han bliver stor.

112 - 29. mar. 2011 - kl. 06:59 Holger er den nye Knut

Halfdan foreslog i sidste uge sine forældre, at de skulle sende hans gækkebrev til politiet. Som sagt så gjort, men forældrene havde ikke forventet en så positiv respons, som de fik få dage senere med en invitation til drengen om at komme og se politistationen.

Glæde hos politiet
- Til at begynde med syntes hans far og jeg måske, at det var lidt fjollet. Men Halfdan insisterede, og så tænkte vi, at der jo i hvert fald ikke kunne ske noget ved at sende det afsted, sagde Halfdans mor, Julie Lykke Sørensen, til Ekstra Bladet.

Invitationen til at besøge politistationen kom fra politikommissær Asbjørn Høy Larsen, der også var manden, der modtog gækkebrevet.

- Først var jeg i tvivl om, hvordan vi skulle reagere, for det er jo ikke hver dag, vi modtager sådan et sødt gækkebrev. Siden blev vi enige om, at vi skulle reagere ved at svare på brevet og invitere drengen herind. Vi modtager så mange kedelige breve og henvendelser hver eneste dag, så Halfdans initiativ gjorde os glade, og derfor ville vi gerne bruge lidt tid på at give ham en spændende oplevelse, siger Asbjørn Høy Larsen.

1 af 2 Fem-årige Halfdan troner i en patruljebil hos Fyns Politi i Odense under sit to timer lange besøg i dag. Ved siden af ham smiler politikommissær Asbjørn Høy Larsen og på bagsædet følger Halfdans far, Rune, sin søns stjernestund. (Foto: Politifoto)
2 af 2 Fem-årige Halfdan besøgte i dag politistationen i Odense. Her viser han glad og stolt det svarbrev, som Fyns Politi sendte ham, efter han sammen med sine forældre i sidste uge havde sendt ordensmagten et gækkebrev. (Foto: Julie Lykke Sørensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer