Annonce:
Annonce:

Her er kokainforbruget steget mest

Forbruget af stoffer i Europa var større sidste år end tidligere år, konkluderer en ny undersøgelse fra EU

Ifølge belgisk politi har en tsunami af kokain gennem de seneste år ramt Europa. (Arkivfoto). Foto: Cathrin Mueller/Reuters
Ifølge belgisk politi har en tsunami af kokain gennem de seneste år ramt Europa. (Arkivfoto). Foto: Cathrin Mueller/Reuters
Annonce:

Kokainforbruget i Europa er steget på tværs af hele kontinentet.

Det viser en spildevandsundersøgelse fra EU onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De højeste niveauer af kokainrester er fundet i Belgien, Spanien, Portugal og Holland, konkluderer undersøgelsen fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug (EMCDDA).

I undersøgelsen er spildevand fra rensningsanlæg, der betjener omkring 54 millioner mennesker i 104 europæiske byer, blevet analyseret.

Prøverne er indsamlet over en periode på en uge mellem marts og april sidste år. Der er testet for spor af kokain, amfetamin, methamfetamin, MDMA/ecstasy, ketamin og cannabis.

Det er første gang, at ketamin er inkluderet i den årlige analyse fra EMCDDA. Årsagen til dette er som følge af 'tegn på øget tilgængelighed af ketamin i Europa'.

Annonce:

Den største mængde af ketaminrester er fundet i spildevandet i byer i Danmark, Italien, Portugal og Spanien, konkluderer undersøgelsen.

I undersøgelsen bliver det også konkluderet, at forbruget af stoffer i 2022 var større end i tidligere undersøgelser.

- Dagens resultater fra rekordmange 104 byer tegner et billede af et narkotikaproblem, der er både omfattende og komplekst, og hvor alle seks stoffer blev fundet næsten alle steder, udtaler EMCDDA-direktør Alexis Goosdeel i en erklæring ifølge Reuters.

Resultaterne viser en 'fortsat stigning i detektion af kokain', hvilket er en tendens, der er observeret siden 2016.

Samtidig er der i flere byer end tidligere fundet rester af methamfetamin.

I januar i år skrev nyhedsbureauet AFP, at det i mange europæiske hovedstæder efterhånden er lige så nemt 'at bestille kokain, som det er at bestille en pizza'.

Ifølge det belgiske politi har en tsunami af kokain gennem de seneste år ramt Europa. I 2021 stak omkring 3,5 millioner europæere næsen i det hvide pulver.

Det er fire gange flere end for 20 år siden, viser tal fra EMCDDA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: