Annonce:
Annonce:

Hungersnød truer i det sydlige Madagascar

Fem år i træk uden ret meget regn har gjort det af med høst og lagt områder øde med hensyn til madvarer

Annonce:

Over en million mennesker på det sydlige Madagascar trues af hungersnød, da deres region er ramt af den værste tørke i fire årtier, siger FN tirsdag ifølge AFP.

Fem år i træk uden ret meget regn har gjort det af med høst og lagt områder øde med hensyn til madvarer. Tørken har også ført til erosion af jorden og dermed afskovning og altødelæggende sandstorme.

- Omkring 1,14 million mennesker på det sydlige Madagascar står over en periode med en høj grad af usikkerhed, når det gælder fødevarer, siger FN-organisationerne Verdens Fødevareprogram (WFP) og FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) i en fælles erklæring.

Næsten 14.000 af de berørte er i kategori fem, hvilket vil sige den mest udsatte gruppe overhovedet.

- For hver dag, der går, blive der bragt flere og flere liv i fare, fordi sulten tager til og strammer sit greb, hedder det i en erklæring fra de to FN-organisationer.

Øen Madagaskar, som ligger øst for det sydlige Afrika, har haft dens grænser lukket siden coronapandemiens begyndelse. Det har vanskeliggjort den internationale nødhjælpsindsats.

Der er en akut fejlernæring i gang i det værst ramte område, Amboasary Atsimo-distriktet, hvor op mod tre fjerdedele af befolkningen er hårdt ramte af blandingen af tørke, sandstorme, pest og følgerne af covid-19.

- Det er ekstremt dårligt. Børn sulter, børn dør, siger WFP's direktør for operationer, Amer Daoudi. Han siger, at han mødte en mor med et otte måneder gammelt barn, der kun så ud til at være to måneder.- Sulten har udløst en udvandring fra hele landsbyer, der lukkes nu ned, sige Daoudi.

Det meste af befolkningen i det sydlige Madagascar har traditionelt overlevet ved hjælp af landbrug, kreaturer og fiskeri.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: