Hvad har corona lært dig: Benjamin Koppel

Coronakrisen vil forandre Danmark. Kan det blive til det bedre? Hvad har vi lært? Som individ og som nation. Vi har spurgt en række danskere. I dag: Benjamin Koppel, saxofonist og komponist

46-årige Benjamin Koppel har udgivet over album som solist, komponeret mere end 300 stykker musik til cd-udgivelser, film og teater. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
46-årige Benjamin Koppel har udgivet over album som solist, komponeret mere end 300 stykker musik til cd-udgivelser, film og teater. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

- Hvad kan coronakrisen føre med sig af godt?

– Det åbenlyse svar: Mennesker rykker tættere sammen, når krisen indtræffer – på trods af, at vi skal holde afstand. Derfor kan et fornyet fokus på fællesskab, sammenhold og empati forhåbentlig få en længerevarende virkning.

– Det branchefaglige svar: Hvordan ville folks karantæne mon se ud uden musik, bøger, film og deslige? Der er intet, der binder os sammen og giver os håb, som kunsten.

– Samtidig er underholdningsbranchen, kunst og kulturarbejdere ramt ekstremt hårdt – derfor kunne et spinkelt håb være, at krisen kan få genplaceret kultur i folks bevidsthed som en af samfundets vigtigste bærende søjler.

- Hvad har du personligt lært af coronakrisen?

– At man skal sætte pris på, hvad man har, og agere som menneske i overensstemmelse med naturen – ikke som modstander af den. På alle niveauer.

- Hvad håber du, at Danmark har lært?

– At liberalismens mantra om minimalstat én gang for alle tages af bordet.

– Det er jo tydeligt for enhver, at et samfund og en befolkning kun kan komme bare nogenlunde igennem sådan en krise her, hvis staten er super-stærk og megastor, tager ansvar og passer på alle sine borgere.

- Hvad ser du gerne være væk – vaner, fænomener, væremåder, kultur, levevis – når vi når frem til et Danmark efter corona?

– Jeg ser gerne, at de økonomiske svækkelser af både sundhedsvæsen, skolesystemet og kulturområdet rulles tilbage – big time!

– Samfundet kan bare kun klare sig, hvis netop disse områder er så stærke og så proaktive som overhovedet muligt.

- Vil danskerne være forandrede af krisen?

– Vi ser i disse tider, at vi i fællesskab kan forandre vores livsformer og vores vaner, hvis vi virkelig skal.

– Jeg håber, at vi som nation kan videreføre denne handlekraft i kampen mod klimaforandringerne og bruge vores fælles power i kampen for at ændre for vores ekstreme forbrug og kulsorte klimaaftryk.

– Vi KAN faktisk godt ændre tingene – og tilmed hurtigt! – hvis vi gør det sammen

- Vil du selv være forandret?

– Helt sikkert. Men jeg er endnu ikke helt klar over hvordan. 

– Som røvprivilegeret kunstner, der aldrig nogensinde har haft et rigtigt arbejde, bliver jeg som minimum nødt til altid at være parat til at modtage forandringer med åbne arme og åbent sind. Og blive ved med at tro på, at verden kan blive bedre for alle, fastslår saxofonisten og komponisten Benjamin Koppel.

Hvad har corona lært dig: Benjamin Koppel

Hvad har corona lært dig: Vincent F. Hendricks

Hvad har corona lært dig: Sandie Westh

Hvad har corona lært dig: Anders Moseholm

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind