Hylder indisk 'børnefabrik': - Vidunderligt

I dokumentaren 'Wombs for rent' bliver der sat fokus på det stigende marked for rugemødre

Når et barn skal til verden ved hjælp af rugemødre, er der tre involverede parter: De biologiske forældre og kvinden, der bærer barnet - den såkaldte rugemor.

I USA er den gennemsnitlige pris for brug af en rugemor omkring 100.000 dollar.

Derfor søger mange par hjælp andre steder. Heriblandt Margarita Crown, som man følger i dokumentaren 'Wombs for rent'. Hun har valgt ikke at bære sit eget barn, efter flere mislykkede graviditeter.

- Jeg har let ved at blive gravid, men fire gange har jeg haft en ufrivillig abort, fortæller hun i dokumentaren.

 

Det er derfor, at hun sammen med sin mand har valgt den alternative løsning med en rugemor. Da hun ikke svømmer i penge, har parret valgt at søge mod Indien, som er blandt de førende i verden, når det kommer rugemødre. Tilmed er de også noget billigere end andre steder i verden.

- Vi bliver betalt om ni måneder. Vi har fået at vide, at vi får 70 dollar (ca. 460 kroner, red.) om måneden. Når barnet er født får vi 8000 dollar, hvis der kun er en baby og 10.000 dollar, hvis det er tvillinger, fortæller Provinbhai, der er mand til Ramu Makwana, som er rugemor - og bliver fulgt i dokumentaren.

 

Holdes i kort snor
Når rugemødrene er befrugtede med ægget, bliver de indlogeret på en klinik og holdt under skarpt opsyn. Ligeledes må de heller ikke have seksuel omgang med deres mand i perioden, hvor de bærer barnet.

- Kvinderne vågner omkring klokken 7 om morgenen. Der serverer vi te. Klokken 8 får de så morgenmad. Te og frugt klokken 11 og sådan er måltiderne tilrettelagt resten af dagen. De må hverken drikke eller ryge eller spise andre steder end hos os. Og diskussioner er der heller ingen af, fortæller Nirmala Odedra, der er bestyrer ved rugemødrenes hjem.

Selvom det i Indien kan være ildeset at bære en anden kvindes barn, har Margarita Crown kun beundring til overs for de, der hjælper andre.

- Jeg ved godt, at de gør det, fordi de ikke har andre muligheder (for at tjene penge, red.). Jeg synes, at det er fantastisk, det de gør, fortæller hun.

Du kan se hele dokumentaren om rugemødre ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet for at komme direkte til dokumentaren.
Klik på billedet for at komme direkte til dokumentaren.

Dokumentarer i Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet har sikret sig rettigheder til at vise dokumentarer fra skæve og lukkede universer. Du kan blandt andet se, hvordan det er at være medlem af verdens største kriminelle organisation, få fortalt hvordan det er at fortryde at skifte køn, opleve livet på en boreplatform og se hvordan afrikanske kvinder lærer at forsvare sig selv i de kenyanske slumkvarterer mod voldtægter.

Tryk her for at se dokumentarerne +Play-universet.

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere