Italien lukker skoler på grund af coronavirus

Allerede for ti dage siden lukkede skoler og universiteter i områder af Norditalien. Nu er det alle skoler

Coronavirus kendt som Covid-19 har bredt sig fra den kinesiske storby Wuhan til resten af verden. Italien er et af de lande, der er særligt hårdt ramt. Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Coronavirus kendt som Covid-19 har bredt sig fra den kinesiske storby Wuhan til resten af verden. Italien er et af de lande, der er særligt hårdt ramt. Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Alle skoler og universiteter i Italien vil være lukket fra torsdag og frem til 15. marts. Det sker for at bekæmpe udbruddet af coronavirus, oplyser den italienske undervisningsminister, Lucia Azzolina, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen om at lukke skolerne kommer, efter at antallet af døde som følge af coronavirus i Italien onsdag har passeret 100. Det er nu på 107 personer.

I alt er 3090 personer blevet konstateret smittet i Italien, skriver Reuters.

- Jeg håber, at eleverne kan komme tilbage i skole så hurtigt som muligt, lyder det fra undervisningsministeren.

- Jeg er forpligtet til at sørge for, at de nødvendige offentlige serviceydelser - omend på afstand - når frem til alle vores studerende, tilføjer Lucia Azzolina.

Lukningen af skoler er et af flere initiativer, som premierminister Giuseppe Conte har sagt, at regeringen muligvis ville iværksætte på grund af coronavirus.

Regeringen overvejer også at forbyde offentlige begivenheder med mange deltagere samt lukke biografer og teatre.

Og så vil italienerne blive anbefalet at være forsigtige med håndtryk og kys, skrev flere italienske medier onsdag eftermiddag.

Italien er det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirusset. Det er navnlig Lombardiet i det nordlige Italien, der er hårdt ramt.

Det har ført til, at skoler og universiteter i de hårdest ramte områder af Norditalien allerede for ti dage siden blev lukket. Flere byer i området er desuden blevet sat i karantæne.

Onsdag aften siger premierministeren ifølge Reuters, at myndighederne gør, alt hvad de kan for at inddæmme virusset.

Giuseppe Conte tilføjer, at sundhedsvæsenet risikerer at blive overbebyrdet på grund af det høje antal smittede.

I Danmark er i alt ti personer indtil videre smittet med coronavirus. Flere af dem har været på rejse i Norditalien.

Det førte tirsdag til en ændring af det danske udenrigsministeriums rejsevejledning til Italien. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser til de italienske regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto i øjeblikket frarådes.