Arbejdsgivere beholder løn og feriepenge

Mange ansatte snydes for løn, feriepenge og pension af arbejdsgivere, viser LO-undersøgelse

LO anklager mange arbejdsgivere for at beholde løn, pensionsbidrag og feriepenge fra de ansatte. Det er sket i over halvdelen af 1163 sager, som LO sidste år indbragte for det arbejdsretslige system, skriver Politiken.

- Det her er tyveri - og det i et omfang, som vi simpelthen ikke skal leve med - det er ganske enkelt ikke i orden. Jeg er nødt til at tage en alvorlig snak med Dansk Arbejdsgiverforening (DA), siger LO's næstformand Lizette Risgaard til avisen og tilføjer:

- For det kan ikke være rigtigt, at vores medlemmer ikke kan regne med de lønaftaler, vi har indgået. Og vi er ret sikre på, at det her kun er toppen af isbjerget; der er mange sager, der slet ikke opdages, siger hun.

Dansk Metals faglige sekretær Kasper Palm bekræfter problemet.

- Når en arbejdsgiver undlader at indbetale det månedlige pensionsbidrag til en medarbejder, bliver vi kontaktet af pensionsselskabet. Alene sidste år fik vi 200 af den slags henvendelser fra pensionsselskaberne, siger han til Politiken.

Resultatet overrasker ikke professor Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, som forsker i arbejdsmarkedet.

- Det er et typisk krisefænomen. Vi kendte ikke til den type sager for bare få år siden. I krisetider låner flere og flere arbejdsgivere hos de ansatte som en sidste desperat udvej, fordi de hænger med en vis legemsdel i vandskorpen, siger han og tilføjer:

- De skal måske bruge penge til materialer, benzin til bilerne og så videre for at holde firmaet i gang, siger han, men mener dog, at de fleste arbejdsgivere har ordnede forhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer