Kæmpe-baby født i Indien

En næsten syv kilo tung dreng er Indiens tungeste baby nogensinde

Her kan du se den store baby. (Video: Caters News Agency)

Se rekord-babyen i klippet herover artiklen

Torsdag blev lægerne på Raja Ram Kalawati-hospitalet i Indien ganske overraskede, da kvinden Firdous Khatun fødte en søn.

Drengen var nemlig en ordentlig krabat på 6,9 kilo, og lægerne har ifølge Caters News Agency bekræftet, at det er den største rapporterede baby nogensinde født i Indien.

Remee og Mathilde Gøhler er et af landets absolut hotteste par. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Remees kæreste efter fødslen: Min krop lignede sig selv efter en uge

På trods af drengens opsigtsvækkende størrelse, blev han uden komplikationer født på normal vis, og det tog kun femten minutter.

- Det er en mirakel-baby. Jeg har 21 års erfaring, og jeg har aldrig set en nyfødt på den størrelse, siger lægen Anjana Gupta ifølge Caters News Agency.

- Vi var overraskede over, at fødslen forløb så glat. Han skuldre sad godt nok fast i nogle sekunder, men efter tre minutter stod jeg med ham i hænderne, lyder det fra den forbløffede læge.

36-årige Firdous Khatun og hendes mand Kadir Raza (40) har i forvejen otte børn, som alle havde normal størrelse ved fødslen, og de indiske læger ved ikke, hvorfor rekord-babyen er så stor.

- Moderen har ikke diabetes, hvilket ofte kan være årsagen til, at nyfødte er overvægtige. Vi ved ikke, hvorfor denne baby er så stor, men han er sund på alle parametre, forklarer Anjana Gupta.

Den tidligere rekord for største nyfødte i Indien blev sat i oktober, hvor en kvinde fødte en 5,9 kilo tung dreng.

Den tungeste baby nogensinde blev ifølge Guinness World Records født i 1955 af den italienske kvinde Sig. Carmelina Fedele. Barnet vejede 10,2 kilo.

Se rekord-babyen i klippet herover artiklen

I september blev denne video af denne aktive baby i moderens mave et viralt hit.