Kraftigt snefald aflyst - men glatte veje i hele landet

Vejdirektoratet opfordrer til agtpågivenhed, hvis du begiver dig ud i morgentrafikken

- Der er glatførevarsel i det meste af landet, oplyser Vejdirektoratet til Ekstra Blade.t (Foto: Martin Lehmann). Klik på 'Næste' for at se, hvor galt det kan gå, når vejene er glatte
- Der er glatførevarsel i det meste af landet, oplyser Vejdirektoratet til Ekstra Blade.t (Foto: Martin Lehmann). Klik på 'Næste' for at se, hvor galt det kan gå, når vejene er glatte

Kong Vinter har aflyst den store mængde snefald, som DMI i går aftes spåede ville ramme landet henover natten og morgentimerne.

Store dele af Fyn og Jylland kan ånde lettet op, for de 15 centimeter sne, der var risiko for, falder ikke alligevel.

Det oplyser DMI til Ekstra Bladet.

- Vi blev snydt lidt. Det betyder ikke, at der ikke kommer noget sne, men det bliver ikke i så store mængder, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen, der forventer, at  det bliver københavnerne og bornholmerne, der får mest nedbør.

- Landet kan se frem til lidt sne og slud, og det er mest den østlige del i form af Bornholm og det østlige Sjælland. Københavnerne kan nok godt se frem til en til fem centimeter sne. 

Glatførevarsel landet over

Det meste af dagen kan vi alle se frem til temperaturer fra nul til to grader, og vind vil der ikke være meget af. Dermed kan man begive sig ud i et forholdsvist behageligt vintervejr.

På vejene kan de lave temperaturer dog medføre glatte veje, og derfor opfordrer Vejdirektoratet til at passe på, selvom der er blevet saltet præventivt.

- Der er glatførevarsel i det meste af landet.  Vi opfordrer til, at man kører hjemmefra i god tid og kører efter forholdene, for der er glat på udsatte steder over hele landet, lyder det fra vagthavende Kenneth Krohn Oldgreen.

Vejdirektoratet oplyser, at der ingen uheld har været som følge af de glatte veje henover natten.

I Syd- og Sønderjylland var der dog i går en del uheld, og her skal man være ekstra påpasselig, da der kan ligge sne på vejene.

Også Sydjyllands Politi advarer på Twitter mod morgenens glatte veje.

0 kommentarer
Vis kommentarer