10 stormer tunesisk konsulat i Libyen og tager gidsler

10 ansatte på Tunesiens konsulat i Libyens hovedstad Tripoli er taget som gidsler af en ukendt militsgruppe

En gruppe bevæbnede militsfolk har stormet det tunesiske konsulat i Libyens hovedstad Tripoli og taget 10 ansatte som gidsler, oplyser det tunesiske udenrigsministerium fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Episoden er et åbenlyst angreb på tunesisk national suverænitet og en åbenlys krænkelse af internationale og diplomatiske normer, lyder det i en erklæring fra det tunesiske ministerium, der ikke nævner, hvem der står bag angrebet.

De libyske myndigheder har ifølge Reuters ikke været tilgængelige for en kommentar. Tunesien er et af de få lande, der stadig har en mission i Tripoli, som styres af den islamistisk ledede Fajr Libya militsalliance

Regeringen er ikke anerkendt af det internationale samfund.

I de seneste måneder har militser fra den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), udvidet deres tilstedeværelse i Libyen, hvor de har draget fordel af uroen i landet, den værste siden landets mangeårige diktator, Muammar Gaddafi, blev styrtet i 2011

Voldshandlingerne har fået mange lande til at evakuere deres statsborgere og diplomater fra Libyen.

Landet styres af rivaliserende regeringer og parlamenter, og magtfulde militser kæmper for indflydelse og en andel af Libyens olierigdomme.

I sidste måned pågreb en milits, der udgør en del af den koalition, som sidder på magten i Tripoli, 245 tunesere i den libyske hovedstad. De blev alle frigivet uskadte på et senere tidspunkt, skriver nyhedsbureauet AFP.