100 dræbt under angreb

Et timelangt angreb udført af over 100 militante har kostet 35 civile livet i Burkina Faso

35 civile, 7 soldater og 80 personer fra en militant gruppe er tirsdag blevet dræbt under et angreb på en base i det nordlige Burkina Faso.

Det oplyser myndighederne i Burkina Faso ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet rettede sig dels mod en militærbase og dels mod civile i den nærliggende by Arbinda, skriver Reuters.

31 af de dræbte civile skulle være kvinder, skriver dpa.

Angrebet involverede over 100 militante på motorcykler, og den del af det, der var rettet mod militærbasen, varede flere timer, siger en hærchef ifølge AFP.

Militæret lykkedes dog med støtte fra luftvåbnet med at få sendt de militante på retræte og 'neutraliseret' 80 af angrebsmændene.

Burkina Faso har flere gange tidligere i år været udsat for angreb fra militante gruppers side.

Ingen gruppe har umiddelbart påtaget sig skylden for angrebet. Men grupper med tilknytning til al-Qaeda eller Islamisk Stat menes at stå bag de fleste angreb i landet.

Tal fra FN viser, at omkring en halv million mennesker er sendt på flugt fra deres hjem på grund af volden.

Sikkerhedsstyrker siger ifølge AFP, at de har dræbt omkring 100 militante islamister i flere operationer siden november.

Burkina Faso ligger på grænsen til ligeledes konfliktramte Mali og Niger, og der har jævnligt været angreb fra militante islamister i landet siden begyndelsen af 2015.

I hele den store Sahel-region, som de tre lande tilhører, er tusindvis af civile og soldater blevet dræbt under konflikter, siden volden begyndte i Mali i 2012.

Over 700 mennesker er blevet dræbt i angrebene blot i Burkina Faso, anslår FN ifølge AFP i en opgørelse.

Særligt den nordlige og østlige del af landet har været udsat for angreb. Hovedstaden Ouagadougou har været ramt tre gange.