Annonce:
Annonce:

100 missiler affyret mod Ukraine: Mindst to døde

Luftalarmen gik i Kiev, mens det ukrainske luftvåben advarer om stort missilangreb

En førende amerikansk diplomat siger, at den russiske præsident, Vladimir Putin, ved, at krigen i Ukraine 'kan stoppe i dag', hvis han vil. Viceudenrigsminister for politiske anliggender Victoria Nuland fremsatte kommentarerne lørdag, da hun besøgte en FN-støttet humanitær gruppe i Kiev, der hjælper mennesker, der er blevet fordrevet fra deres hjem på grund af krigen. Den og flere andre nyheder i lyd og billeder får du her

Få overblikket over de seneste nyheder fra krigen i Ukraine her.
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Hovedstadens metro-stationerne var mandag fyldt med borgere, der søgte ly for russiske missiler.

Luftalarmen var gået i den ukrainske hovedstad Kyiv, da over 100 russiske missiler mandag blev sendt afsted mod ukrainske mål.

Missiler, der ville ramme landet i bølger af tre seperate missilsalver, angiveligt affyret fra russiske bombefly og krigsskibe.

Det berettede det britiske medie The Guardian mandag.

Mindst to personer mistede livet i angrebene, men ellers formåede det ukrainske luftforsvar at skyde de fleste af de russiske missiler ned.

Missilerne ramte mandag Ukraine i tre bølger, hvor mindst to mistede livet. Foto: Dimitar Dilkoff/Ritzau Scanpix
Missilerne ramte mandag Ukraine i tre bølger, hvor mindst to mistede livet. Foto: Dimitar Dilkoff/Ritzau Scanpix
 

Der var dog også en del, der slap igennem det ukrainske antiskytsforsvar. Store dele af det krigsramte lands infrastruktur tog skade af missilangrebet. Heriblandt vandforsyningen i byen Odessa var sat ude af funktion, mens Kyiv-guvernøren Oleksiy Kuleba kunne meddele, at op mod 40% af indbyggerne i regionen var uden elektricitet som følge af angreb på infrastrukturen i området.

Annonce:

Naboland hæmmet af missilangreb
Moldova, der grænser op til den sydvestlige del af Ukraine, har tidligere døjet med strømafbrydelser som følge af russiske missilangreb. Og denne gang var ingen undtagelse.

Det moldoviske energiselskab Moldelectrica skrev mandag, at landet oplevede elektriske blackouts, magen til de landet oplevede 23.- og 15. november.

Moldovas indenrigsministerium bragte i forbindelse med angrebene også et billede, der viste, at det lokale politi havde fundet en ukendt missildel i Briceni-region, der grænser op til Ukraine. 

Zelenskiy: Skader på infrastruktur er ikke kritisk
I kølvandet på angrebet var den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskiy hurtigt ude og tale skadernes alvor ned. Da han udtalte, at energiarbejdere allerede arbejdede på at fikse skaderne på strømforsyningen.

Lokale ukrainske embedsmænd rapporterede om eksplosioner i flere dele af landet, herunder i den førnævnte by Odessa, men også i Cherkasy og Kryvyi Rih.

- Missilerne er allerede blevet affyret, udtalte Yuriy Ihnat, talsmand for det ukrainske luftvåben mandag morgen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: