12 dræbt i ferieparadis: Se video af de voldsomme oversvømmelser

Nyeste meldinger lyder på, at hele 12 mennesker har mistet livet efter voldsomme oversvømmelser i det sydlige Thailand. Myndighederne er tavse, fortæller dansk kvinde i området

Det sydlige Thailand er et yndet rejsemål for turister, men de seneste dage har det forvandlet sig til et sandt helvede.

- Der er oversvømmelser op til navlehøjde nogle steder. Det regnede konstant i tre dage på monsun-niveau, uden ophold i regnen. Butikkerne er oversvømmede og lufthavnen lukkede, fortæller 28-årige Anne Hauge, der har været på Koh Samui de sidste par dage.

De sydliggende øer er hårdt ramt, men i særdeleshed på Koh Samui, hvor mange danske turister befinder sig, er vandmasserne særligt slemme. 12 meldes nu dræbt, efter den voldsomme monsun-regn der har hærget de seneste dage. Det skriver Aljazeera.

Øerne ved det sydlige Thailand er hårdt ramt af oversvømmelser
Øerne ved det sydlige Thailand er hårdt ramt af oversvømmelser

Anne Hauge arbejder for den danske ambassade i Bangkok og var taget til Koh Samui for at fejre nytåret. Hun fortæller, at turisterne i området har været ramt af panik.

- Man må sige, at thaierne er vant til regnen. Kaos var der tilgengæld hos turisterne i lufthavnen. Problemet er, at der ikke kommer meget information ud, fortæller Anne Hauge.

Privatfoto fra oversvømmelserne i Thailand.
Privatfoto fra oversvømmelserne i Thailand.
 

Hun fortæller, at gaderne er fuldstændig tomme, udover thaierne der trækker deres scootere rundt, eller kører langsomt rundt i biler.

- Nogle veje måtte man undgå, fordi bilerne ikke kunne køre videre, da vandet gik op over køleren. Vandet i gaderne er meget beskidt, fortæller Anne Hauge.

Indtil lørdag lød meldingerne fra Thailand, at seks mennesker er omkommet, og mindst 120.000 boliger er påvirket af vandmasserne.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste fredag morgen til Ekstra Bladet, at de ikke har oplysninger om, at danskere skulle være i problemer i ferieparadiset.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere