12 meldes dræbt i Ukraine trods fredsbestræbelser

Syv civile og fem soldater meldes dræbt i det østlige Ukraine, hvis regering anklager prorussiske separatister

Efter angreb fra prorussiske separatister er syv civile og fem soldater lørdag blevet dræbt i den østlige del af Ukraine, meddeler både den ukrainske regering og en talsmand for militæret.

Regeringen i Kijev anklager prorussiske separatister for at stå bag angrebene med henblik på at samle styrker til en ny offensiv, netop som et tysk-fransk initiativ har fået russisk støtte til forsøget på at få en fredsaftale i hus i det østlige Ukraine.

- Oprørerne er ved at opbygge nye styrker, så der fortsat kan foretages offensive angreb mod Debaltseve og Marjupol, siger en talsmand for Ukraines forsvar, Volodymyr Poljovij.

Separatisterne er i færd med at sende blandt andet nye kampvogne og flere missiler til regionen Debaltseve og Granite, der ligger omkring 35 kilometer nordøst for Marjupol, lyder det videre fra talsmanden.

Der skal lørdag være blevet affyret missiler mod Debaltseve. Det sker blot en dag efter, at en kortvarig humanitær våbenhvile gav hundredvis af civile mulighed for at flygte.

Området omkring Debaltseve har i over en uge været hårdt ramt af kampe, da oprørerne forsøger at omringe ukrainske regeringsstyrker, der forsvarer en strategisk placeret togstation.

Amnesty International har tidligere på ugen meddelt, at de fleste af indbyggerne i byen var flygtet, men at omkring 7000 civile er blevet tilbage.

Omkring 5400 mennesker er blevet dræbt, siden konflikten brød ud i april sidste år, vurderer FN.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter