14 børn druknet ved forlis på sø i Rusland

En sommerlejr i Rusland endte i tragedie, da to både kæntrede i et uvejr. Fire er anholdt i sagen

En gruppe børn er druknet i en sø i det nordvestlige Rusland, efter deres både forliste under et stormvejr, oplyser russiske myndigheder.

Ulykken skete natten til søndag på Sjamozero-søen i Karelen, tæt på den finske grænse.

14 børn er fundet omkommet, siger en talsmand for den russiske efterforskning til nyhedsbureauet Tass. Børnene var i alderen 12-15 år.

En instruktør, som var med dem, er også fundet druknet.

- Tilsyneladende havde de ikke redningsveste på, siger Pavel Astakhov, der er talsmand for de russiske myndigheders børnerettighedsorganisation, til nyhedsbureauet Ria Novosti.

I alt var 47 børn med på sommerlejren. De var sejlet ud på søen i to både og en flåde, da de blev fanget i en storm efter mørkets frembrud.

Redningsmandskab har reddet over 30 af børnene, skriver russiske medier.

Moskvas borgmester, Sergej Sobjanin, skriver på Twitter, at ti af de døde børn er fra hovedstaden.

Fire personer er anholdt i forbindelse med ulykken: direktøren og vicedirektøren for det hotel, børnene boede på, og to instruktører der var med på sejlturen, oplyser talsmanden for den russiske efterforskning.

- Det er åbenlyst for efterforskerne, at de instruktører, der fulgtes med børnene på turen, er ansvarlige for deres sikkerhed. Børnenes liv og velvære afhang af dem. Derfor er de blandt de første anholdte, siger talsmanden, Vladimir Markin, til Tass.

Han tilføjer, at russiske myndigheder på forhånd havde advaret om risikoen for tordenvejr og voldsom regn i Karelen.