15-årig gravid pige fanget af Islamisk Stat: En mors værste mareridt

En bare 15-årig svensk pige rejste tidligere på året til Syrien sammen med sin kæreste. Nu er hun gravid og vil hjem, men IS holder hende til fange

Islamisk Stat holder en bare 15-årig gravid pige fanget (Foto: AP)
Islamisk Stat holder en bare 15-årig gravid pige fanget (Foto: AP)

En mors værste mareridt udspiller sig i øjeblikket i Syrien.

I løbet af sommeren kunne svenske medier berette om, at en bare 15-årig pige var forsvundet fra Göteborg i Sverige 31. maj for at rejse til Syrien med sin kæreste.

Det fik hendes forældre til at de svenske myndigheder om hjælp med at få hende hjem, da hun var blevet gravid.

Men nu er der en ny udvikling i sagen. Den svenske avis Aftonbladet været i kontakt med barnets mor, der fortæller, at hendes dybt ulykkelige og gravide datter er fanget i Syrien.

Og hun har ingen udsigt til at komme hjem.

- Hun ringede til mig grædende i går og fortalte, at hun har siddet fanget med en gruppe andre kvinder siden i lørdags, siger pigens mor til Aftonbladet.

Ifølge moderen befinder pigen sig i en by mellem Aleppo og IS-hovedkvarteret Raqqa i den nordlige del af Syrien. Her skulle hun angiveligt have lånt en telefon i smug, så hun kunne ringe hjem til sin mor.

Se også: 15-årig svensker er gravid og vil hjem fra Syrien

Den 15-årige svensker er gravid i sjette måned, men har det efter sigende godt rent fysisk.

- Hun er ok fysisk, men er frygtelig bange for, hvad der vil ske. Det er det værste mareridt, du kan forestille dig, siger moderen til Aftonbladet.

Teenagepigen var anbragt uden for hjemmet og kunne derfor ifølge avisen Expressen rejse ud af Sverige, uden at forældrene kendte til hendes planer.

Udenrigsministeriet bekræfter over for Dagens Nyheter, at den 15-årige er i Syrien, og at man er i kontakt med familien, men det understreges samtidig ifølge Expressen, at mulighederne for at hjælpe hende i det krigsplagede Syrien er "yderst begrænsede".

Både pigen og hendes kæreste er efterlyst internationalt via Interpol, og svensk politi mistænker den 19-årige mand for bortførelse.

- Men dette bør nærmest betragtes som en teori, da vi ikke har kunnet snakke med hende. Foreløbig har vi kun andenhåndskilder på, hvad der er sket, og hvor hun befinder sig, siger Cecilia Bergsten fra politiet i Halland til Dagens Nyheter.