19 civile dræbt og 120 såret af bomber i Aleppo

86 civile er blevet dræbt i Aleppo siden fredag. Iagttagere siger, at våbenhvilen er brudt helt sammen

Mindst 19 civile blev dræbt og 120 blev såret ved et oprørsbombardement mod regeringskontrollerede distrikter i den nordlige syriske storby Aleppo mandag, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Dermed er mindst 86 civile blevet dræbt i den delte by siden fredag.

- Mindst 19 mennesker, hvoraf mindst tre var børn, blev dræbt og 120 blev såret ved bombardementerne, siger lederen af overvågningsgruppen, Rami Abdel Rahman.

Ved luftangreb og raketangreb søndag blev mindst otte dræbt- blandt andet ved angreb mod et grøntsagsmarked.

- De seneste ugers stadigt mere eskalerende kampe har mere eller mindre medført et sammenbrud i våbenhvilen, som trådte i kraft den 27. februar, siger Rami Abdel Rahman.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret gennem et netværk af meddelere i Syrien, sagde tidligere i denne måned, at regeringsstyrker har generobret halvdelen af byen.

- Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, diskuterede Syrien i en telefonsamtale mandag og udtrykte deres fulde støtte til syriske fredsforhandlinger i Genève, oplyser det russiske udenrigsministerium i en presseerklæring.

Lavrov understregede under samtalen, at det er vigtigt, at den "moderate opposition" må trække sig væk fra territorier, som kontrolleres af Islamisk Stat og Nusra Fronten.

Lavrov sagde samtidig, at ekstremisternes forsyningsruter må blokeres.

Præsident Barack Obama meddelte mandag, at USA er ved at foretage den hidtil største udvidelse af de amerikanske landstyrker i Syrien, siden borgerkrigen i landet begyndte.

USA vil sende 250 elitesoldater til landet for at hjælpe lokale militser i deres kamp mod Islamisk Stat.

Dermed bliver antallet af amerikanske soldater i Syrien seksdoblet til i alt 300.