19 dræbt i formodet terrorangreb i Tunesien

Flere europæiske turister har mistet livet i et angreb i den tunesiske hovedstad

Her kan man se sårede blive kørt væk i ambulancer og turister, der flygter fra bygningen (video: AP)

Er du i Tunesien lige nu? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

19 mennesker er blevet dræbt under et formodet terrorangreb mod et museum, der ligger ved siden af Tunesiens parlament i Tunis. 17 af de dræbte er udenlandske turister, oplyser Tunesiens premierminister Habib Essid.

En af de dræbte tunesere er angiveligt en kvindelig rengøringsmedarbejder, der arbejdede på museet, mens den anden er en tunesisk politibetjent. Udover de dræbte er 22 turister meldt såret.

To gerningsmænd bag angrebet blev efter et kortere gidseldrama dræbt. Ifølge AP har det tunesiske indenrigsministerium bekræftet, at de to bevæbnede gerningsmænd er blevet dræbt, mens én politibetjent altså samtidig har mistet livet i aktionen mod de formodede terrorister.

Habib Essid oplyser samtidig, at to eller tre andre personer kan have hjulpet gerningsmændene under angrebet, og politiet er derfor i færd med en aktiv operation for at finde dem.

Ifølge premierministeren er de dræbte turister fra Italien, Polen, Tyskland og Spanien. Der er endnu ingen oplysninger om, at danske statsborgere  skulle være blandt de dræbte eller sårede.

Angrebet har fundet sted i et af de mest besøgte områder i den tunesiske hovedstad Tunis. (Foto: Google Maps)
Angrebet har fundet sted i et af de mest besøgte områder i den tunesiske hovedstad Tunis. (Foto: Google Maps)
 

Britiske Telegraph skriver, at tre bevæbnede mænd iført militær-lignende tøj angreb museet. Andre medier skriver, at de bevæbnede mænd var forklædt som museumsvagter.

Angiveligt var mod 30 turister fanget i Bardomuseet, som er nabo til det tunesiske parlament, men ved hjælp af sikkerhedsstyrker skulle flere turister have haft held til at slippe ud løbende under gidseldramaet.

Mindst to bevæbnede personer skulle have befunde sig sammen med turisterne, mens museet var omringet af sikkerhedsstyrker.

Fra officielt hold er det fortsat sparsomt med oplysninger, og udover de dræbte, har indenrigsministeriets talsmand Mohamed Ali Aroui fortsat kun bekræftet, at én person er såret.

- Baromuseet er blevet udsat for et terrorangreb, lød det overfor den lokale radiostation Radio Mosaique FM kort efter angrebet ifølge tunisiadaily.com.

Han oplyste, at to eller flere terrorister bevæbnet med Kalashnikovs har angrebet museet.

Franske turister fanget
En fransk turist ved navn Geraldine har været i kontakt med den franske tv-station ITele, mens hun befandt sig på museet.

- Vi er på Bardomuseet. Vi var på en guidet tour, fortæller hun blandt andet.

- Vi er på en balkon med skodder. Vi er for bange til at kigge over kanten i frygt for at blive skudt. Det er meget svært at se, siger den franske kvinde, der befinder sig i en gruppe på omkring 40 franskmænd.

Parlament evakueret
Alle parlamentsmedlemmer er blevet evakueret fra parlamentet, som angiveligt også er blevet udsat for angreb. Det er uklart, om der er dræbte eller sårede i parlamentet.

Ifølge journalisten Med Dhia Hammami blev der hørt to eksplosioner fra granater, som de formodede terrorister har smidt.

Op mod 200 turister formodes at have befundet sig på museet, da det blev angrebet.

Det er endnu uklart, hvad motivet for angrebet er.

Tunesien har siden 2011 været offer for flere angreb fra islamistiske grupperinger, efter revolutionen der endte med at vælte den diktatoriske præsident Zine El Abidine Ben Ali. Blandt de mest fremtrædende grupperinger, der hærger landet, er Islamisk Stat, som primært udfører angreb i Irak og Syrien. Omkring 3000 tunesere vurderes at have sluttet sig til Islamisk Stat.

Området omkring parlamentet og Bardomuseet er blandt de mest besøgte områder i hovedstaden Tunis.

 Disse optagelser er fra området lige foran bygningen og er filmet under selve dramaet (video: AP)

1 af 2 Angrebet har fundet sted i et af de mest besøgte områder i den tunesiske hovedstad Tunis. (Foto: Google Maps)
2 af 2 Foto: AP

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere