20 omkommet i oversvømmelser i Makedoniens hovedstad

Biler i byens gader står under vand, og ringvejen uden om Skopje er svært beskadiget af oversvømmelserne.

Følg Krig & katastrofer

Mindst 20 mennesker omkom natten til søndag under voldsomme oversvømmelser i Makedoniens hovedstad, Skopje. Yderligere seks personer er meldt savnet, skriver flere lokale medier.

En del af de omkomne druknede i deres biler.

Over 20 mennesker er blevet hasteindlagt på grund af kvæstelser, og dele af hæren er sat ind for at hjælpe. Tre landsbyer i nordøst er blevet afskåret fra omverdenen af jordskred.

Biler i byens gader står under vand, og ringvejen uden om Skopje er svært beskadiget af oversvømmelserne. Mange steder på vejene er biler blevet skyllet ud på omliggende marker. Nogle nordlige forstæder er særdeles hårdt ramt.

- Mange hjem er oversvømmet. Dette er en katastrofe. Vi har aldrig været uden for noget lignende, siger Skopjes borgmester, Kove Trajanovski.

Et voldsomt skybrud og styrtregn stoppede tidligt søndag, men nyt nedbør ventes senere på dagen.

Skopje, der gennemløbes af floden Vardar, er særligt udsat i forhold til naturkatastrofer. Byen blev ramt af meget omfattende og voldsomme oversvømmelser i 1962 og 1979. Et voldsomt jordskælv ødelagde store dele af Skopje i 1963.

Makedonien ligger på den såkaldte Balkanrute, som er blevet anvendt af hundredtusinder af migranter og flygtninge, som siden sidste sommer er kommet til EU fra Mellemøsten, Asien og Afrika.

Ruten blev effektivt lukket i marts, men små grupper af migranter anvender den fortsat med hjælp fra menneskesmuglere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+