Annonce:
Annonce:

22 dræbt og 150 såret under kampe i ukrainsk by

Lavrov, siger, at våbenhvilen bliver overholdt i Ukraine - undtagen i Debaltseve

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Under kampe i den ukrainske by Debaltseve er der i de seneste døgn dræbt 22 ukrainske soldater, mens 150 er blevet såret, siger generalstaben i Kijev til Interfax.

Meddelelsen kommer efter, at regeringsstyrkerne har forladt byen ved, hvad der kaldes en "planlagt og organiseret" tilbagetrækning.

Iagttagere siger, at de prorussiske separatister synes at have vundet en militær sejr af stor symbolsk betydning for de selvudråbte folkerepublikker i øst, som bekæmper styret i Kijev.

Petro Porosjenko siger i en tv-tale, at 80 procent af styrkerne allerede har forladt byen, og to andre kolonner ventes at følge samme vej snart.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at den aftalte våbenhvile bliver overholdt i næsten alle områder af det østlige Ukraine - undtagen i den omstridte by Debaltseve.

Annonce:

- Våbenhvilen er praktisk talt i kraft langs hele frontlinjen, og i nogle få regioner er man parat til at trække tunge våben tilbage - i det mindste er det, hvad der bliver sagt i de seneste udmeldinger fra militsen, siger Lavrov, som onsdag holdt pressekonference i Moskva.

Han tilføjede, at Debaltseve, som han kalder en "stor gryde", er en undtagelse.

Prorussiske separatister rykkede ind i store dele af byen tirsdag, og onsdag blev det meldt, at regeringsstyrkerne var ved at forlade byen.

Trafikknudepunktet Debaltseve, der ligger mellem byerne Donetsk og Lugansk i Østukraine, kontrolleres dermed af separatisterne.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, meddelte onsdag ifølge flere medier, at 80 procent af regeringsstyrkerne nu havde forladt den omstridte by efter et massivt bombardement og hårde kampe i byen.

- Her til morgen har de ukrainske væbnede styrker sammen med nationalgarden gennemført en total og organiseret tilbagetrækning fra Debaltseve, sagde Porosjenko i en erklæring, inden han rejste til frontlinjen i den østlige del af landet.

- Kampene viser nu banditternes og de russisk støttede separatisters sande ansigter, sagde han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: