Annonce:
Annonce:

24 er dræbt under et døgns kampe i Ukraine

Begge parter i konflikten siger, de frygter, at våbenhvile i det østlige Ukraine er ved at bryde sammen

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det har været et blodigt døgn i det østlige Ukraine, hvor 24 mennesker meldes dræbt. Det får våbenhvilen mellem Ukraine og de prorussiske separatister til at vakle.

En højtstående militær leder for de prorussiske oprørere siger, at 15 oprørere og fire civile er dræbt inden for det seneste døgn.

En rådgiver for Ukraines præsident, Petro Porosjenko, oplyser, at fem ukrainske soldater er dræbt under hårde kampe nær byen Marjinka, som separatisterne forgæves forsøgte at indtage onsdag.

Under kampene skydes der med tunge våben, og kampene går langt ud over de småskyderier, som dagligt har lydt siden indgåelsen af en fredsaftale i den hviderussiske hovedstad, Minsk, i februar.

Annonce:

- Der er fortsat en kolossal trussel fra de russiske terrorgrupper, at de vil genoptage kampene i stor stil, siger Porosjenko i sin årlige tale til parlamentet. Han siger videre, at Rusland har opstillet 9000 soldater i det østlige Ukraine.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, advarer om, at de nye kampe kan ødelægge våbenhvilen.

- Februars Minsk-aftale er konstant truet på grund af Kijev-myndighedernes handlinger, og de forsøger at bevæge sig væk fra deres forpligtelse til at fremme en direkte dialog med Donbass (oprørerne red.), siger Lavrov på et sikkerhedsmøde i Kreml.

En talsmand for Kreml beskylder den ukrainske regering for at have fremprovokeret kampene for at lægge pres på EU.

EU skal i nær fremtid beslutte, om det skal forlænge en række af dets sanktioner over for Rusland. Sanktionerne er indført for at straffe Ruslands støtte til de prorussiske oprørere og for den folkeretsstridige annektering af den ukrainske halvø Krim sidste år.

En anonym tysk regeringsembedsmand kalder de nye kampe "bekymrende".

Annonce:

Den ukrainske regering og Nato har i flere måneder beskyldt Rusland for at sende nye tunge våben og mandskab ind i det østlige Ukraine.

De mistænker Rusland og separatisterne for at forberede en offensiv for at vinde flere landområder i det østlige og sydlige Ukraine.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: