25 personer dræbt ved angreb på islamister i Syrien

Amerikanske fly støtte de tyrkiske styrker nær byen al-Bab i det nordlige Syrien, siger Pentagon

Mindst 25 personer blev tirsdag dræbt ved luftangreb mod en bygning anvendt af militante islamistiske oprørere i det nordlige Syrien, skriver Reuters.

Angrebet var rettet mod gruppen Jabhat Fatah al-Sham i Idlibprovinsen, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Han tilføjer, at flere ledende medlemmer af den ekstremistiske gruppe, som står på FN's liste over terrororganisationer, blev dræbt ved angrebet.

En AFP-korrespondent siger, at flyangreb blev gennemført.

Det amerikanske forsvar meddelte tirsdag, at det havde sendt flere fly ud for at støtte tyrkiske styrker nær byen al-Bab.

Pentagons talsmand, Peter Cook, siger, at de amerikanske fly ikke deltog i bombardementerne af byen. Men de var til stede som en magtdemonstration.

Oprørere støttet af tyrkiske styrker har i flere uger belejret al-Bab.

Tyrkiet har gentagne gange kritiseret USA for ikke at yde støtte ved al-Bab, som er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

De kurdiske militser har som erklæret mål at forbinde de kurdisk kontrollerede områder fra Hasakeh til Efrin i Syrien.

Mens YPG-militsen i Syrien er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, betragter Tyrkiet militsen som en forlængelse af det forbudte, militante Kurdistans Arbejderparti, PKK.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere