30 dræbt i angreb på luksushotel

Gerningsmændene gik efter at dræbe udlændinge

Ifølge et øjenvidne, BBC har talt med, og som ikke vil udgive sit navn af sikkerhedsmæssige årsager, skulle gerningsmændene have råbt, at de ikke dræbte Afghanere, men at de ville finde alle udlændinge på hotellet (Video: AP)

Lørdag gik fem mænd til angreb på et stort luksushotel i Afghanistans hovedstad Kabul.

Dødstallet bliver ved med at stige i løbet af søndagen, og kort efter klokken 18, dansk tid, meldes der nu om over 30 døde.

Det skriver Reuters.

Her iblandt skulle mindst 14 være udlændinge, skriver BBC.

Men ifølge myndighederne kan dødstallet stadig stige.

Angrebet skete klokken 21 lokal tid på Kabuls Intercontinental Hotel, da de fem gerningsmænd brød ind på hotellets sjette sal med skydevåben, håndgranater og selvmordsveste.

I alt blev 150 personer reddet ud af hotellet, heriblandt var 41 af dem udlændinge.

Ville ikke dræbe afghanere
Ifølge et øjenvidne, BBC har talt med, og som ikke vil udgive sit navn af sikkerhedsmæssige årsager, skulle gerningsmændene have råbt, at de ikke dræbte Afghanere, men at de ville finde alle udlændinge på hotellet.

Han sad og spiste middag, da gerningsmændene angreb hotellet. Her så han, de skød en kvinde, hvorefter de pegede deres våben mod ham.

Han råbte, at han var fra Aghanistan, og derfor slap han. De sagde, de ikke ville dræbe afghanere, men spurgte i stedet, hvor de andre udlændinge var.

Taliban står bag
I løbet af de tre første timer formåede Afghanistans sikkerhedstjeneste at dræbe to af gerningsmændene, efter de havde trængt sig ind igennem hotellets tag, hvor helikoptere havde sat dem af.

Angrebet varede ved i 13 timer, før alle fem gerningsmænd var dræbt.

Siden har Taliban taget ansvaret for det. De stod også bag et andet angreb på samme hotel i 2011.

Kabuls Intercontinental Hotel er populært for udenlandske gæster i Afghanistan og Afghanske politikere.

Der skulle ikke være nogen danskere blandt gæsterne. Det bekræftede Danmarks udenrigsministerium til Ekstra Bladet lørdag aften.

Derimod blev en person fra Ukraine dræbt, hvorimod en nordmand overlevede, skriver VG.