Annonce:
Annonce:

300 demonstranter får millioner i erstatning

En gruppe på 300 demonstranter kan få erstatning på grund af politiets behandling af dem i juni 2020

I kølvandet på George Floyds død var der demonstrationer over hele USA. Dette billede er fra Times Square i New York 14. juni 2020. Foto: Eduardo Munoz/Reuters
I kølvandet på George Floyds død var der demonstrationer over hele USA. Dette billede er fra Times Square i New York 14. juni 2020. Foto: Eduardo Munoz/Reuters
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

New York City er gået med til at betale millioner af dollar i erstatning til demonstranter, der har sagsøgt byens politi for den behandling, de fik under en demonstration i juni 2020.

Demonstrationen drejede sig om George Floyd, en sort mand, der døde efter en voldsom anholdelse i Minneapolis i maj 2020.

Det foreslåede forlig vil tildele 21.500 dollar til hver af de mere end 300 personer, der blev anholdt i nabolaget Mott Haven i bydelen Bronx i New York City.

21.500 dollar svarer til omkring 150.000 kroner.

En føderal dommer skal godkende forliget, før de mere end 300 personer kan få erstatning.

Demonstrationen fandt sted 4. juni 2020 og var en af adskillige demonstrationer i New York og resten af USA i kølvandet på George Floyds død.

George Floyd var ubevæbnet, da en betjent i Minneapolis holdt sit knæ på Floyds hals og pressede det mod jorden i omkring ni minutter.

Ifølge demonstranternes søgsmål, der blev lavet senere i 2020, fangede politiet i New York hundredvis af fredelige demonstranter med en politikæde, inden et udgangsforbud klokken 20 trådte i kraft.

Derefter anholdte politiet mange mennesker og brugte stave og peberspray mod nogle af dem.

- Under denne proces har vi fundet ud af, at denne operation var planlagt på forhånd og koordineret fra højeste sted i New Yorks politi, siger Ali Frick, der er en af advokaterne bag søgsmålet.

I en udtalelse siger New Yorks Politi, at demonstrationen skete på et 'udfordrende tidspunkt'. Det skyldes, at betjentene på grund af coronapandemien forsøgte at afbalancere folks ret til at demonstrere med sikkerhedshensyn.

Erstatningens størrelse kan ende på syv millioner dollar - svarende til omkring 49 millioner kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: