3000 frygtes dræbt: FN finder 38 massegrave i uroplaget land

Der er nu opdaget 80 massegrave i det uroplagede land på bare et år

FN har sandsynligvis fundet 38 massegrave i DRCongo i den centrale dele af det uroplagede land.

Opdagelsen er gjort i Kasai-regionen, oplyser FN onsdag.

Mindst 80 massegrave er nu blevet fundet i regionen, hvor der har været en stor stigning i volden mellem sikkerhedsstyrker og en stammemilits.

Det internationale samfund har udtrykt sin bekymring over den stigende vold, der har taget livet af mere end 3000 personer, viser en optælling fra den romersk-katolske kirke.

FN's mission i landet, der er døbt Monusco, har tidligere udtalt, at mere end 400 personer er døde, mens det estimeres, at omkring 1,3 millioner har forladt deres hjem i den uroplagede Kasai-provins.

Undersøgelser fra missionen har i denne måned fundet massegrave i områderne omkring Diboko og Sumbula, der ligger i Kamonia-territoriet, lyder det fra FN.

Volden begyndte i 2016, da Kamwina Nsapu, der er stammeleder i et territorie nær den sydlige grænse til Angola, åbenlyst udfordrede præsident Joseph Kabilas regering, hvilket fremprovokerede angreb fra sikkerhedsstyrkerne.

Nsapu blev selv dræbt i en politiaktion i august 2016, men hans bevæbnede støtter kæmper videre.

To vestlige eksperter, der tidligere blev sendt til DRCongo af FN for at undersøge konflikten nærmere, forsvandt i marts. De blev fundet 14 dage senere i en grav.

Regeringen har beskyldt den militære milits for at stå bag mordene.