Annonce:
Annonce:

33 døde ved 'Junglen': Her rydder de berygtet flygtningelejr

Rømningen af Europas måske mest omtalte og berygtede flygtningelejr er nu begyndt

I nat var der uroligheder i lejren, hvor det kom til afbrændinger og sammenstød mellem uropoliti og unge migranter Foto: AP
I nat var der uroligheder i lejren, hvor det kom til afbrændinger og sammenstød mellem uropoliti og unge migranter Foto: AP
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Se billeder fra rydningen af lejren øverst i artiklen - få liveopdateringer nederst i denne artikel

De franske myndigheder har ifølge nyhedsbureauet AFP begyndt arbejdet med at flytte tusindvis af migranter ud af den berygtede Calais flygtningelejr også kaldet 'junglen'.

Her har beboere i mange måneder har gjort forsøg på at hoppe på lastbiler for at komme ind i Storbritannien, som har været målet for mange af migranterne.

Status afgør opdeling
Mange af lejrens indbyggere har fulgt myndighedernes instrukser og mødt op klokken 8.00 ved en nærliggende hangar, hvorfra de vil blive transporteret til næsten 300 modtagecentre forskellige steder i Frankrig.

Ved hangaren blev de fremmødte opdelt i fire grupper: Familier, enlige mænd, uledsagede børn og personer med særlige behov.

Annonce:

Lejren har mellem 6000 og 8000 beboere. Myndighederne har uddelt foldere, hvor man på arabisk, pashto og en række andre sprog har gjort det klart for migranterne, at lejren bliver ryddet.

Forsøgt lukket
De franske myndigheder har gentagne gange forsøgt at lukke lejren. Men migranterne i området har kæmpet imod. Tilbage i februar stødte franske urobetjente og migranter sammen, da to bulldozere rykkede ind i flygtningelejren i udkanten af byen.

Politiet brugte tåregas mod migranterne, som protesterede, da bulldozerne kørte ind i lejren, der ifølge lokale myndigheder dengang var hjemsted for 3700 mennesker. Et tal, der altså nu er steget til omkring det dobbelte.

33 døde
I alt er 33 flygtninge og migranter døde i Calais-regionen siden 2015.

- Vi mangler stadig at overbevise nogle folk om at acceptere en flytning og opgive deres drøm om Storbritannien. Det er det sværeste, siger talsmænd for det franske politi.

Nogle afghanere i lejren har svoret ikke at give sig. De insisterer på, at de vil over kanalen og søge lykken.

Annonce:

Over 1200 politifolk er indsat ved dagens operation for at forebygge uroligheder.

Tidligt i morges begyndte de franske myndigheder med at rydde den berygtede flygtningelejr i Calais kaldet 'Junglen'. Lejren huser omkring 8000 flygtningen og migranter, der har boet i lejren i håbet om at nå til Storbritannien.

Briter tager imod migrantbørn inden rydning af Calais-lejr

Nu skal 'Junglen' i Frankrig ryddes for flygtninge

Nu jævner de omstridt flygtningelejr med jorden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: