34 dræbt i eksplosion i Tyrkiets hovedstad - 75 såret

34 er dræbt, og 150 er såret i eksplosion i Ankara, rapporterer CBC News

Se den dramatiske video her (Video: AP)

Ved du noget? Er du til stede i Ankara? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En eksplosion har søndag aften klokken 18.35 lokal tid rystet Ankaras gader, og mange meldes dræbt, rapporterer den tyrkiske tv-kanal NTV.

Eksplosionen skete ved en park ved Ankara Kisilay Atatürk Boulevard i området tæt på Højesteret, skriver Türkiye.

Ifølge CBC News skulle 34 indtil videre være fundet dræbt. Tallet bekræftes af guvernøren i Ankara. 150 meldes sårede.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Årsagen til eksplosionen, der var så kraftig, at flere bygninger også er blevet beskadiget, er indtil videre ukendt. Men det forlyder, at eksplosionen skal være udløst, da en bil torpederede en bus.

Lokale medier rapporterer, at der også er blevet skudt.

En sikkerhedskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at der er både dræbte og sårede i eksplosionen, der skal være sket ved Guven Park i den tyrkiske hovedstad.

Regeringen beskylder den kurdiske gruppe PKK for angreb.

Der er flere ødelagte køretøjer på eksplosionsstedet, som også ligger tæt på en bus- og metrostation. Blandt andet skulle en rutebil være totalt udbrændt.

Veje og stræder omkring eksplosionen er ifølge Türkiye blevet lukket efter eksplosionen, og mange ambulancer er sendt til stedet.

Ifølge tyrkiske medier skete eksplosionen, da en bil hamrede ind i bussen, hvorefter en bombe angiveligt blev detoneret (Foto: AP)
Ifølge tyrkiske medier skete eksplosionen, da en bil hamrede ind i bussen, hvorefter en bombe angiveligt blev detoneret (Foto: AP)
 

Det er kun en måned siden, at omkring 30 mennesker mistede livet, da en bombe gik af nær militærbygninger i hovedstaden.

Tyrkiske myndigheder har sagt, at kurdiske militante stod bag angrebet i februar, da en bil ladet med sprængstoffer eksploderede ved militærbusser.

Efter angrebet strammede de tyrkiske myndigheder sikkerheden i landet. Blandt andet har man indsat flere betjente i gaderne.

Tyrkiets regering har insisteret på, at selve angrebet blev udført af et medlem af de kurdiske YPG-styrker i et samarbejde med Kurdistans Arbejderparti, PKK. Det sker, selv om en anden kurdisk gruppe har taget skylden for angrebet.

Opdateres...

Se video fra stedet her (Video: Privatoptagelser)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere