Halvanden kilometer fra Amalia Kristiansens lejlighed i Hamra, som ligger i det vestlige Beirut, udspillede det hidtil blodigste opgør i konflikten mellem regeringsfjendtlige demonstranter og det libanesiske politi sig lørdag.
Blodigt opgør: 400 såret under uroligheder i Libanon
Den 25-årige danske studerende er på udveksling i den libanesiske hovedstad, og hun følger situationen tæt.
- Folk snakker meget om det. Jeg bor sammen med en libaneser, og han fortæller, at revolutionen har udviklet sig siden nytår, og at der har været flere sårede her i januar, end der var hele tiden fra oktober til nytår, fortæller hun til Ekstra Bladet.
Ved gårsdagens demonstrationer blev omtrent 400 mennesker såret, og der ventes nye demonstrationer søndag.
- I går var ekstremt. Det var det værste, der har været i lang tid, og libaneserne bekymrer sig meget om, at nu hvor militæret og politiet bliver mere voldelige over for oprørerne, så eskalerer vreden mod regeringen, siger Amalia Kristiansen.
Demonstranterne stiller som krav, at hele Libanons politiske klasse skal fjernes fra magten. De mener, at det politiske system er gennemsyret af korruption.
Fik tåregas i øjnene
Amalia Kristiansen fortæller, at det var lige i nærheden af hendes lejlighed, at protesterne i torsdags udviklede sig i en voldelig retning.
- Når jeg gik ud på min altan, fik jeg tårer i øjnene, fordi der var tåregas over det hele i luften, og det lugtede af fyrværkeri, fordi de smadrede bankernes facader.
- De satte ild til skraldespandene og smadrede facader, og sådan har det ikke været i Hamra før. Det plejer at være et fredeligt område, siger hun.
Artiklen fortsætter efter billederne ...
Situationen betyder, at Amalia Kristiansens universitet har lavet om på det introprogram, de normalt kører for udvekslingsstuderende.
- Universitetet har nogle ture for udvekslingsstuderende, som de plejer at have et fast program for, men de har valgt at planlægge fra dag til dag i stedet, fordi man ikke ved, hvordan situationen udvikler sig.
- De siger det ikke direkte til os, men det er af sikkerhedsmæssige årsager, siger hun.
Men hun føler sig ikke utryg ved at færdes i byen.
- Det er generelt en vrede mod regeringen, så jeg føler mig ikke utryg. Men jeg har ikke tænkt mig at gå ind i demonstrationerne, når de er så voldelige, siger hun.