46 flygtninge druknet ud for græske øer - heriblandt mindst 20 børn

Både med flygtninge synker ud for øerne Kalolimnos og Farmakonisi, oplyser kystvagt

Flygtninge fra båden, der sank ud for Kalolimnos, forsøger at få varmen, efter de er blevet reddet i land. Foto: AP
Flygtninge fra båden, der sank ud for Kalolimnos, forsøger at få varmen, efter de er blevet reddet i land. Foto: AP

Mindst 20 børn er blandt de mindst 46 flygtninge, som fredag morgen er druknet, da deres både kæntrede ud for to græske øer. Det oplyser repræsentanter for den græske kystvagt.

Bådene sank ud for øerne Kalolimnos og Farmakonisi nær den tyrkiske kyst, angiveligt fordi træbådene ramte klipper. Flere af flygtningene svømmede selv i land.

Tallet af druknede kan dog stige, idet flere græske medier melder om flere druknede end hidtil antaget.

Ifølge den græske kystvagt har man indtil videre samlet 74 mennesker op fra vandet.

- Endnu engang har skruppelløse menneskesmuglere på Tyrkiets kyst sendt snesevis af flygtninge og migranter ud på havet i farlige og synkefærdige både og ført uskyldige mennesker - selv små børn - i døden, siger det græske skibsfartsministerium ifølge Ritzau.

De to øer er placeret meget tæt på den tyrkiske kyst, og derfor nåede de to både ikke langt, før de sank i havet. 26 mennesker er blevet reddet og bragt til hospitalet på den nærliggende og større ø Kalymnos - heriblandt 22 mænd og fire kvinder ifølge det lokale medie Kalymnos-News.gr.

De græske myndigheder har endnu ikke overblik over, hvor mange flygtninge der var om bord i bådene, og aner derfor endnu ikke, hvor mange der fortsat befinder sig i vandet.

Omkring 37.000 flygtninge skulle ifølge AFP have nået Grækenland alene i 2016. Med de seneste dødsfald er mindst 900 døde i den østlige del af Middelhavet i det seneste år, siger IOM's talsmand, Joel Millman.

Lige nu er der omkring 10 graders varme i dagtimerne på de to græske øer, men selv om temperaturen falder om natten, så afholder det endnu ikke de mange flygtninge fra at krydse havet i både.

Se Ekstra Bladets live-dækning under kortet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 
1 af 3 Flygtninge fra båden, der sank ud for Kalolimnos, forsøger at få varmen, efter de er blevet reddet i land. Foto: AP
2 af 3 Den græske kystvagt bærer et lig ud af en af kystvagtens både
3 af 3 Flygtninge fra båden, der sank ud for Kalolimnos, forsøger at få varmen, efter de er blevet reddet i land. Foto: AP

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen