50 dræbt efter færgeforlis ved Burma

Dødstallet stiger, efter at en færge fredag aften er sunket ud for Burmas kyst

Omkring 50 mennesker frygtes at være druknet ud for Burmas vestlige kyst, da en færge med over 200 om bord sank, oplyser myndighederne i landet ifølge flere nyhedsbureauer.

- Vi har i alt 21 lig, to mænd og 19 kvinder. Omkring 26 passagerer er savnet, siger en politibetjent, der ønsker at være anonym, til AFP i byen Sittwe.

Der var 209 personer om bord, da færgen stævnede ud fra Taunggok med Sittwe som destination. Ifølge en talsmand for transportministeriet blev færgen ramt af meget store bølger. Det lykkedes at redde 167 personer i sikkerhed.

Flere passagerer
Ifølge indbyggere i Taunggok, som Reuters har talt med, var der formentlig flere passagerer om bord end det officielle tal.

- Man kan normalt ikke stole på, at antallet af solgte billetter svarer til antallet af passagerer, siger en handlende i byen ifølge Reuters.

Ifølge en talsmand for politiet undersøger myndighederne, om det var for tung en last, der fik færgen til at synke, skriver AFP.

Det er ikke unormalt, at der sker ulykker til søs i Burma. Mange indbyggere er afhængige af ofte gamle både og færger for at komme rundt i landet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere