52 mennesker er dræbt og langt flere sårede efter en protest gik galt i Oromia-regionen i Etiopien.
Tusindvis var samlet for at fejre en religiøs festival i byen Bishoftu, der ligger omkring 40 kilometer uden for hovedstaden, Addis Ababa.
Under fejringerne begyndte en gruppe at protestere, mens de råbte 'vi vil have frihed' og 'vi vil have retfærdighed', hvilket angiveligt fik politiet til at skyde med tåregas og geværer op i luften.
Det skriver Reuters.
Da politiet begyndte at skyde, flygtede store folkemængder fra festivallen, hvilket førte til, at flere blev trampet ned, mens nogle blev kastet i en nærtliggende grøft.
Dødsfald på asylcenter: Politiet leder efter interessante vidner
Ifølge vidner, som Reuters har talt med, trak folk i deres flugt flere ofre med sig, men ingen tegn viste på liv, mens flere ubevægelige personer også blev set kastet op på en lastbil og kørt til hospitalet.
- Som et resultat af kaosset blev menneskeliv tabt, og flere af de sårede blev kørt på hospitalet, sagde regeringen i en bekendtgørelse uden at give tal på hverken sårede eller døde.
- De ansvarlige vil stå retfærdighed, skrev de i stedet.
Danskerne gav 19,4 millioner til Røde Kors' indsamlere
Ingen åben ild
Premierminister Hailemariam Desalegn skyldte skylden på ballademagere, der ifølge ham havde 'planlagt kaos på forhånd', og som førte til at folk både faldt og blev trampet i døden.
Han benægtede anklager om, at sikkerhedsstyrkerne havde åbnet ild mod folkemængden.
På nationalt tv roste han i stedet styrkernes 'store anstrengelser' for at beskytte offentligheden og skyldte i stedet skylden på 'onde kræfter', imens han lovede at retsforfølge de ansvarlige, skriver BBC.
Mangel på menneskerettigheder
Ifølge nyhedsbereauet AP var omkring to millioner mennesker samlet for at fejre festivallen. En gruppe begyndte i løbet af fejringen at krydse deres håndled over hovedet - en gestus, der er blevet et symbol på Oromia-protester.
Uroen blev angiveligt udløst i november sidste år med en plan om at udvide hovedstaden i Oromia. En plan, der førte til frygt for, at landmænd fra en af de største etniske grupper i Etiopien ville blive fordrevet.
Planen er senere blevet droppet, men protesterne fortsatte og peger nu i retning af marginalisering og mangel på menneskerettigheder, skriver BBC.