60 personer frygtes døde i luftangreb mod ukrainsk skole

Et luftangreb i det østlige Ukraine frygtes at have dræbt cirka 60 personer, der havde søgt tilflugt på skole

Redningsarbejdere ses her ved den bombede skole i færd med at lede efter mulige overlevende fra luftangrebet. Foto: State Emergency Services/Reuters
Redningsarbejdere ses her ved den bombede skole i færd med at lede efter mulige overlevende fra luftangrebet. Foto: State Emergency Services/Reuters
Følg Krig & katastrofer

Omkring 60 personer frygtes at være blevet dræbt i et luftangreb lørdag mod en skole i det østlige region Luhansk i Ukraine.

Det siger regionens guvernør, Serhiy Gaida, søndag.

- Bomberne ramte skolen, der ulykkeligvis blev fuldstændig ødelagt. Der var 90 mennesker derinde. 27 af dem er blevet reddet, skriver guvernøren, Serhiy Gaida, på kommunikationstjenesten Telegram.

- Omkring 60 personer var på skolen og er højst sandsynligt døde, lyder det.

Personerne havde angiveligt søgt tilflugt fra andre angreb på skolen.

Siden angrebet lørdag har redningsfolk forsøgt at finde overlevende i murbrokkerne. De var dog ikke i gang natten til søndag på grund af frygt for nye potentielle luftangreb. Søndag er arbejdet fortsat.

Angrebet skete i landsbyen Bilohorivka i Luhansk.

I nabobyen Shepilivka leder redningsfolk efter overlevende efter et luftangreb mod et hus, hvor 11 personer havde søgt tilflugt i kælderen.

Luhansk og naboregionen Donetsk er selverklærede udbryderregioner i det østlige Ukraine. Regionerne blev anerkendt som selvstændige af Ruslands præsident, Vladimir Putin, kort før krigen blev indledt 24. februar.

Ifølge USA har Rusland planer om at annektere de to østlige regioner Donetsk og Luhansk. Det udtalte Michael Carpenter, der er USA's ambassadør i sikkerhedsorganisationen OSCE, den 2. maj.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

To danske reportere befandt sig pludselig midt i en kugleregn på østfronten i Ukraine i slutningen af februar. Hør om skyderiet og flugten i 'Dårligt nyt fra Østfronten' herunder eller i din podcast-app. Alle afsnit er ude nu!

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+