70 civile dræbt i Boko Haram-stormløb i Cameroun

Blodige kampe har kostet adskillige menneskeliv på grænsen mellem Cameroun og Nigeria

Militante fra gruppen Boko Haram har dræbt omkring 70 civile og seks soldater i et stormløb på byen Fotokol i Cameroun ved grænsen til Nigeria, hvor den islamistiske gruppe har hærget længe.

- Der er mange døde civile, næsten 70. Dødstallet for soldaterne er seks, siger en sikkerhedskilde i Cameroun til nyhedsbureauet AFP.

Adskillige Boko Haram-krigere meldes dræbt.

Angrebet sker dagen efter, at Tchad har sendt styrker over grænsen i et forsøg på at nedkæmpe og fordrive islamisterne fra den nigerianske by Gamboru, der ligger blot en halv kilometer fra Fotokol på den anden side af floden el-Beid.

Tchad hævder at have dræbt flere end 200 Boko Haram-soldater under missionen, som er den første efter en nylig vedtaget aftale i Den Afrikanske Union om at bekæmpe islamisterne.

- Boko Haram har forvoldt så meget skade her til morgen. Gruppen har dræbt mange mennesker, siger Umar Babakalli, som bor i Fotokol, til AFP.

Flere beboere i byen fortæller, at islamisterne skar halsen over på mange og satte ild til byens største moské.

Der er foreløbig ingen officielle dødstal.

Den Afrikanske Union besluttede i sidste uge at indsætte en styrke på 7500 soldater fra fem lande for at slå ned på Boko Haram, som sidder tungt på magten i det nordøstlige Nigeria.

Boko Harams mål er at indføre et islamisk kalifat, og gruppen er berygtet for at slagte folk i landsbyer og tage gidsler i stort antal.