9100 har mistet livet på 20 måneder i Ukraine

Trods våbenhvilen kører konflikten fortsat i Ukraine på lavere blus. Civile bliver stadig dræbt i kampe

Knap 9100 er blevet dræbt siden konflikten i Ukraine begyndte, lyder det onsdag fra FN, som advarer om, at selv om kampene er aftaget, så er millioner af civile fortsat låst fast i den usikre situation.

Ifølge den nyeste rapport om situationen i Ukraine fra FN's menneskerettighedskontor er 47 civile blevet dræbt og 131 såret i det østlige Ukraine mellem 16. august og 15. november.

Det er et større fald set i forhold til den foregående periode på tre måneder.

Men der er stadig 9098 civile, soldater og militsmedlemmer, som har mistet livet, siden konflikten begyndte i midten af april i 2014.

20.732 er blevet såret under konflikten.

Selv om konflikten har mistet pusten, strømmer der stadig våben og krigere fra Rusland ind i de oprørskontrollerede områder i det østlige Ukraine, hvor kampene har været værst.

Drab, tortur og lovløshed hersker stadig i den omstridte region, lyder det fra kontoret for FN's højkommissær.

Våbenhvilen fra august har ført til et stort fald i antallet af kampe særligt på grund af tilbagetrækningen af visse tunge våben fra det ukrainske militær og prorussiske grupper.

- Der er dog stadig en indstrømning af ammunition, våben og krigere fra Den Russiske Føderation, lyder det.

Kampene mellem ukrainske og prorussiske styrker, som ønsker selvstændighed fra Kijev, brød ud i april 2014.

Volden faldt signifikant i september, men begge parter rapporterer dagligt om brud på våbenhvilen og tilskadekomne som følge af fjendtlig beskydning.