Adskillige civile dræbt i saudiarabiske angreb

Saudi-Arabien bidrager med 100 kampfly og 150.000 soldater i luftangreb mod Houthi-milits i Yemen

Saudi-Arabien affyrede i nat raketter mod Yemen. (Video: AP)

Omfattende luftangreb i Yemen mod den shiamuslimske Houthi-milits har kostet flere mennesker livet, rapporterer tv-stationen al-Masirah, der kontrolleres af den militante bevægelse.

Ifølge al-Masirah har bomber ramt et boligområde i den nordlige del af hovedstaden Sanaa. Snesevis af mennesker skulle være dræbt.

Samtidig opfordrer satellitkanalen alle med medicinsk baggrund til at melde sig på hospitaler i hovedstaden for at behandle sårede.

Ifølge AFP oplyser civilforsvaret i Yemen, at mindst 13 civile blevet dræbt i offensiven.

Den saudiarabiske ambassadør i USA, Adel al-Jubeir, oplyste sent onsdag aften dansk tid, at der var indledt en militær mission mod Houthi-militsen i Yemen.

Saudi-Arabien står i spidsen for koalitionen, hvor 10 lande deltager. Blandt andet er der fly fra Egypten, Marokko, Jordan, Sudan, Kuwait, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Bahrain, oplyser tv-stationen al-Arabiya.

Ifølge ambassadøren er der i første omgang kun tale om luftangreb mod en række mål rundt om i Yemen, men at koalitionen er parat 'til at gøre, alt der skal til', skriver AFP.

- Det saudiarabiske luftvåben har ødelagt Houthi-militsens luftforsvar og destrueret adskillige af militsens kampfly, siger en rådgiver fra Saudi-Arabien til AFP.

Rådgiveren tilføjer, at luftvåbnet 'stort set har sikret størstedelen af Yemens luftrum og nu har lukket luftrummet'.

Reuters skriver natten til torsdag, at Egypten, Pakistan, Jordan og Sudan samtidig er klar til at deltage i en offensiv på jorden.

I alt bidrager Saudi-Arabien med 100 kampfly og 150.000 soldater i operationen, melder al-Arabiya.

Militærkilder oplyser, at flere af oprørernes positioner rundt om i Sanaa - blandt andet en base nær lufthavnen - er blevet ramt. Derudover er komplekset ved præsidentpaladset, som Houthi-militsen tog kontrol over i januar, også blevet angrebet.

Voldsomme eksplosioner er også blevet hørt andre steder i Sanaa samt nord for havnebyen Aden, hvor Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, tidligere har søgt tilflugt.

Præsidenten er ifølge en talsmand 'ved godt mod' takket være den internationale indsats.