Al-Qaeda dræber 60 soldater i syrisk by

Vigtig by i det nordlige Syrien er indtaget af oprørere, der er allieret med al-Qaeda

Militsfolk fra syriske grupper, der er allieret med al-Qaeda har indtaget den sidste af de større regeringskontrollerede byer i den nordvestlige provins Idlib, oplyser en overvågningsgruppe lørdag.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at ligene af mindst 60 soldater fra regeringsstyrkerne ligger i gaderne i Jisr al-Shughour efter oprørernes angreb.

Islamisternes angreb på byen blev indledt torsdag, efter at oprørerne i sidst måned indtog provinshovedstaden.

Ud over kontrollen over en af regimets sidste bastioner i Idlib provinsen åbner erobringen af Jisr al-Shughour også muligheder for, at oprørene får bedre adgang til angreb på regeringsstyrkerne i Latakia-provinsen på Middelhavets kyst.

- Al-Nusra Fronten og De Islamiske Brigader har taget kontrol over næsten hele byen, siger Rami Abdel Rahman, der leder Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

- Der er tusindvis af oprørere i byen. Kampe fortsætter i nogle bydele, hvor soldater forsøger at bryde ud, siger han.

Det statslige nyhedsbureau Sanaa skriver, at 'fly har bombet terrorister i Jisr al-Shughour-regionen og ødelagt snesevis militære køretøjer og dræbt terrorister'.

I sidste måned hed det, at Nusra Fronten, der er al-Qaedas syriske gren, er kastet ud i dyb krise, efter at bevægelsens militære leder er blevet dræbt - øjensynligt ved et af hærens luftangreb.

Bevægelsen er i forvejen i en vanskelig situation, da den både bekæmper det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad og Islamisk Stat.

Den militante sunnimuslimske gruppe, der er loyal mod Osama bin Ladens efterfølgere, har brudt med Islamisk Stat, som tager afstand fra al-Qaeda, fordi denne ikke er radikal nok ifølge Nusra Fronten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere