Al-Qaeda i Yemen skyder soldater på vej fra familiebesøg

15 soldater, der var loyale over for præsidenten, er blevet henrettet af medlemmer af al-Qaeda

Medlemmer af det militante terrornetværk al-Qaeda i det sydlige Yemen har lørdag henrettet 15 soldater.

Det fortæller talsmænd for de lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er angiveligt tale om soldater, som var loyale over for den afsatte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Soldaterne blev taget til fange af den islamistiske al-Qaeda-gruppe, da de rejste fra den sydlige havneby Aden igennem Abyan-provinsen, som er under al-Qaedas kontrol.

Ifølge Reuters kilder havde soldaterne besøgt deres familier i Aden og var på vej tilbage til basen i al-Mahra for at få deres løn. De var klædt i civilt tøj og kørte ikke i militære køretøjer.

Soldaterne blev ifølge de lokale talsmænd taget med til et afsidesliggende område og skudt. Ud over de 15 dræbte mænd skulle yderligere 17 tilfangetagne soldater være blevet såret i skyderiet. Det er uklart, hvad der siden er blevet af dem.

Al-Qaeda har udnyttet krigen i Yemen til at tage kontrol over stadig større områder i landet. Og krigen har ifølge flere kilder hjulpet al-Qaeda i Yemen til at vokse sig til større og stærkere end nogensinde, siden denne gren af al-Qaeda blev dannet for næsten 20 år siden.

Shiamuslimske houthi-oprørere har i mere end et år kæmpet mod styrker, der er loyale over for Yemens præsident, som støttes af Saudi-Arabien.

Præsidenten blev sat af i begyndelsen af konflikten, og en Saudi-ledet koalition har siden marts sidste år kæmpe for at få ham genindsat.

Konflikten har indtil nu kostet flere end 6200 menneskeliv.