Al-Qaeda-militante erobrer vigtig militærbase i Syrien

En militærbase sydvest for den syriske by Aleppo er nu på al-Qaedas hænder efter en 24 timer lang offensiv

Den syriske gruppe al-Nusra-fronten, der er knyttet til det militante netværk al-Qaeda, har erobret en strategisk vigtig militærbase i den syriske Idlib-provins fra regeringsstyrker.

Det skriver Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der rapporterer fra krigen i Syrien og står på oprørernes side, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Al-Nusra-fronten, støttet af Jund al-Aqsa, har vundet kontrol over militærbasen Wadi al-Deif efter en massiv offensiv, der begyndte søndag morgen, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Med sejren ved Wadi al-Deif har den al-Qaeda-knyttede oprørsgruppe kontrol over det meste af Idlib, der grænser op til Tyrkiet.

Nusra-fronten trængte i november mere moderate oprørere i defensiven.

Disse moderate oprørsgrupper havde holdt Wadi al-Deif under belejring i omkring to år, men det lykkedes aldrig for oprørerne at nedkæmpe regeringstropperne på basen trods flere forsøg.

- Jihadisternes fremmarch har stor symbolsk betydning. Det er en demonstration af, at Nusra-fronten sidder på magten i området, siger manden bag Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman, som arbejder fra Storbritannien.

De al-Qaeda-militante benyttede kampvogne og tunge våben i offensiven på regeringsstyrkerne.

Idlib var en af de første provinser, som præsident Bashar al-Assads regering mistede, da urolighederne tog fart i Syrien i foråret 2011.