Amerikansk general: Kunduz-angrebet var en fejl

Angrebet, der førte til, at hospital blev ramt i Afghanistan, var en fejl, siger USA's topgeneral på stedet

Da det amerikanske luftvåben i lørdags ramte et hospital i byen Kunduz i Afghanistan i forbindelse med et angreb, var det en fejl.

Det fastslår general John Campbell, øverstkommanderende for de internationale styrker i Afghanistan, i en høring i Senatets Komite for Væbnede Styrker i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C.

- For at gøre det klart var beslutningen om at yde luftstøtte en amerikansk beslutning, der blev truffet inden for den amerikanske kommandovej, siger Campbell.

- Et hospital blev ved en fejl ramt. Vi vil aldrig med overlæg ramme en beskyttet, lægelig facilitet, siger han.

Se også: Læger uden Grænser: Intet retfærdiggør USA's bomber

Dødstallet fortsætter med at stige efter amerikanske styrker ved en fejlbombede hospital i Afghanistan (Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. okt. 2015 - kl. 17:26 Læger uden Grænser: 16 ansatte dræbt ved amerikansk bombeangreb

Videre siger generalen, at han har givet sine styrker ordre til at løbe rutiner og de operationelle instrukser igennem for at sikre, at det ikke sker igen.

Hospitalet drives af nødhjælpsorganisationen Læger Uden Grænser (MSF). 22 mennesker blev dræbt under angrebet.

MSF har kaldt angrebet for en "krigsforbrydelse" og efterlyst en uafhængig undersøgelse af, hvad der skete.

Det var afghanske styrker, der var i kamp lørdag i Kunduz, og som så kontaktede amerikanerne for at få dem til at foretage luftangreb.

Men den amerikanske general siger, at USA's styrker alligevel skal gennemgå meget strikse procedurer, inden luftvåbnet kan gå i aktion.