Amerikansk helikopter styrtet i vandet ud for Japan

Mindst seks blev kvæstet, da helikopter landede for hårdt på hangarskib og styrtede i havet nær Okinawa

Seks besætningsmedlemmer er kvæstet, efter at en amerikansk militærhelikopter styrtede i vandet ud for den sydlige japanske ø Okinawa under en militærmanøvre.

Den amerikanske hærs H-60 helikopter havde i alt 17 personer om bord. De blev alle reddet.

Årsagen til ulykken, hvor helikopteren landede for hårdt på dækket på et hangarskib, er ikke klarlagt.

Den beskadigede helikopter er hentet op på et hangarskib, mens de kvæstede er transporteret til det amerikanske flådehospital på basen Forster.

Hændelsen fandt sted 30 kilometer øst for USA's største flybase i Stillehavet, Kadena, som ligger på Okinawa.

Over halvdelen af de 47.000 amerikanske soldater, som er udstationeret i Japan, befinder sig på Okinawa.

En planlagt opførelse af en ny amerikansk base på øen har ført til stærke lokale protestaktioner, og mange lokale har længe været imod titusindvis af amerikanske soldaters tilstedeværelse og de mange amerikanske militærinstallationer, som i dag fylder 18 procent af øens areal.

En del forbinder de amerikanske baser med ulykker, kriminalitet og forurening. Øens guvernør blev sidste år valgt på løfter om at gå hårdt ind i kampen for at få baserne lukket. Han beskylder premierminister Shinzo Abe for at se ned på øens befolkning.

Debatten om de amerikanske baser knytter an til en ophedet diskussion om en ny udenrigspolitik, hvor det japanske militær skal have en større rolle.

Premierminister Shinzo Abe har lanceret den nye politik, efter at Japans pacifisme er blevet kritiseret af dets allierede, fordi det hindrer eller vanskeliggør landets muligheder for at deltage i fredsskabende og fredsbevarende operationer.