Amerikansk sømand dør efter coronaudbrud på hangarskib

Over 500 personer er blevet smittet med coronavirus på det amerikanske hangarskib 'Theodore Roosevelt'

Kaptajnen på
Kaptajnen på "Theodore Roosevelt" blev fyret, efter at han i et brev bad om hjælp til at bremse coronavirusudbruddet (Arkivfoto). Foto: Nguyen Huy Kham/Reuters
Følg Krig & katastrofer

En amerikansk sømand har mistet livet, efter at være blevet smittet med coronavirus på det store amerikanske hangarskib 'Theodore Roosevelt'.

Det oplyser den amerikanske flåde i en udtalelse søndag.

Det er det første besætningsmedlem fra skibet, der dør efter at være blevet smittet. Den nærmere identitet på personen er ikke umiddelbart oplyst.

Flåden meddelte i weekenden, at 92 procent af besætningen er blevet testet for coronavirus. 550 personer testede positiv, mens 3673 testede negativ.

Omkring 3700 søfolk er gået i land, som følge af smittespredningen om bord.

Virusudbruddet på det atomdrevne flådefartøj har haft konsekvenser på øverste niveau. Tirsdag trak USA's fungerende marineminister Thomas Modly sig fra posten. Forinden var han blevet kritiseret for at fyre og latterliggøre hangarskibets øverstkommanderende, kaptajn Brett Crozier.

Crozier blev fjernet som øverstkommanderende, efter at han i et brev havde bedt om mere hjælp til at bremse virusudbruddet.

Han krævede, at de mange tusinde søfolk under hans kommando fik lov til at forlade skibet for at forhindre smittespredning.

Brevet blev lækket til medier, hvorefter Crozier blev afskediget med den begrundelse, at flåden havde mistet tilliden til ham.

Efterfølgende sagde den nu fratrådte marineminister Modly i en tale til besætningsmedlemmerne om bord på 'Theodore Roosevelt', at Crozier enten var for 'naiv eller for dum' til at have ansvaret for dem.

Også den franske flåde har meldt om coronasmittede besætningsmedlemmer.

På hangarskibet 'Charles de Gaulle' er 50 personer smittet. Det oplyste forsvarsministeriet i Frankrig lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skibets 1900 sømænd skal nu gå i isolation som følge af smitteudbruddet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+