Annonce:
Annonce:

Amerikansk udsending: Alle udenlandske jihadister bliver dræbt

Danske og andre udenlandske jihadister i Irak og Syrien skal ikke forvente nogen nåde, lyder det fra den amerikanske udsending 

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

- Der er en koncentration af fanatiske udenlandske krigere i Raqqa. Her er det vores mission at sikre os, at de også dør her. Det er målet.

Udmeldingen kom forleden dag fra den amerikanske udsending ved den internationale koalition til bekæmpelse af islamisk stat Brett Mcgurk og blev fremført i et lavmælt toneleje af den nybarberede diplomat. Løftet om en hurtig og voldsom død til de danske is-krigere og andre udlændinge kommer samtidig med, at den irakiske millionby Mosul er delvist befriet, og hovedstaden i den såkaldte islamiske stat Raqqa er omringet af arabiske og kurdiske styrker støttet af den internationale koalition.

Ekstra Bladet ved fronten: Med specialstyrken på jagt efter IS-krigere

Annonce:

Tidligere har den særlige amerikanske udsending sagt til BBC, at de irakiske styrker og koalitionens soldater, som står over for de militante islamister i Mosul er dedikerede omkring ikke bare at besejre de militante islamister, men vil sikre sig, at de ikke undslipper islamisk stats sidste større bastion i Irak. I det arabiske medie Akhbar satte han lidt flere ord på sin advarsel i forhold til det kommende stormløb på Raqqa i Syrien.

- Vi ved, at der er en koncentration af fanatiske udenlandske krigere i Raqqa, der er parate til at kæmpe til døden. Her er vores mission at sikre os - at ingen udenlandske krigere, som er kommet fra udlandet til Syrien for at kæmpe for islamisk stat – at de også dør her. Det er målet. Hvis de er i Raqqa, så kommer de til at dø i Raqqa. De hardcore foreign fighters arbejder vi på at eliminere, siger han. 

IS drevet ud af vigtig moské i Mosul: 'De håber, gud kommer og redder dem'

Annonce:

I går proklamerede den irakiske premierminister Haidar al-Abadi enden på den islamiske stat i Irak. Det skete efter irakiske sikkerhedsstyrker brød igennem til hjertet af den gamle by i Mosul og generobrede ruinerne af den symbolsk vigtige Al-Nuri moske. Det var her, at Abu Bakr al-Baghdadi den 29 juni 2014 udnævnte sig selv til kalif over den islamiske stat, som lige nu er ved at forsvinde i takt med, at irakiske sikkerhedsstyrker, kurdiske militser og koalitionens styrker rykker frem i både Irak og Syrien. Som en sidste krampetrækning sprængte terror-organisationen is i sidste uge den 800 år gamle moske og ruinerne blev efterfølgende stærkt mineret af terroristerne, før de trak sig tilbage, fortæller de irakiske sikkerhedsstyrker. 

Dansk Syrien-kriger i Raqqa: Voldtægt af vantro er ok

Fra Snapstinget til martyrdøden i Syrien: Sådan var dansk koks hemmelige liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: