Amerikansk udsending: Alle udenlandske jihadister bliver dræbt

Danske og andre udenlandske jihadister i Irak og Syrien skal ikke forvente nogen nåde, lyder det fra den amerikanske udsending 

- Der er en koncentration af fanatiske udenlandske krigere i Raqqa. Her er det vores mission at sikre os, at de også dør her. Det er målet.

Udmeldingen kom forleden dag fra den amerikanske udsending ved den internationale koalition til bekæmpelse af islamisk stat Brett Mcgurk og blev fremført i et lavmælt toneleje af den nybarberede diplomat. Løftet om en hurtig og voldsom død til de danske is-krigere og andre udlændinge kommer samtidig med, at den irakiske millionby Mosul er delvist befriet, og hovedstaden i den såkaldte islamiske stat Raqqa er omringet af arabiske og kurdiske styrker støttet af den internationale koalition.

Ekstra Bladet ved fronten: Med specialstyrken på jagt efter IS-krigere

Tidligere har den særlige amerikanske udsending sagt til BBC, at de irakiske styrker og koalitionens soldater, som står over for de militante islamister i Mosul er dedikerede omkring ikke bare at besejre de militante islamister, men vil sikre sig, at de ikke undslipper islamisk stats sidste større bastion i Irak. I det arabiske medie Akhbar satte han lidt flere ord på sin advarsel i forhold til det kommende stormløb på Raqqa i Syrien.

- Vi ved, at der er en koncentration af fanatiske udenlandske krigere i Raqqa, der er parate til at kæmpe til døden. Her er vores mission at sikre os - at ingen udenlandske krigere, som er kommet fra udlandet til Syrien for at kæmpe for islamisk stat – at de også dør her. Det er målet. Hvis de er i Raqqa, så kommer de til at dø i Raqqa. De hardcore foreign fighters arbejder vi på at eliminere, siger han. 

IS drevet ud af vigtig moské i Mosul: 'De håber, gud kommer og redder dem'

I går proklamerede den irakiske premierminister Haidar al-Abadi enden på den islamiske stat i Irak. Det skete efter irakiske sikkerhedsstyrker brød igennem til hjertet af den gamle by i Mosul og generobrede ruinerne af den symbolsk vigtige Al-Nuri moske. Det var her, at Abu Bakr al-Baghdadi den 29 juni 2014 udnævnte sig selv til kalif over den islamiske stat, som lige nu er ved at forsvinde i takt med, at irakiske sikkerhedsstyrker, kurdiske militser og koalitionens styrker rykker frem i både Irak og Syrien. Som en sidste krampetrækning sprængte terror-organisationen is i sidste uge den 800 år gamle moske og ruinerne blev efterfølgende stærkt mineret af terroristerne, før de trak sig tilbage, fortæller de irakiske sikkerhedsstyrker. 

Dansk Syrien-kriger i Raqqa: Voldtægt af vantro er ok

Fra Snapstinget til martyrdøden i Syrien: Sådan var dansk koks hemmelige liv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.