Annonce:
Annonce:

Amnesty opfordrer: Send omgående et skib til Middelhavet

Der er brug for en effektiv europæisk redningsmission i Middelhavet, og Danmark skal være med, mener Amnesty

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Mens der blandt EU-landene arbejdes på at finde en langsigtet løsning på de alvorlige problemer i Middelhavet, bør Danmark sende et redningsskib sydpå for at komme de mange flygtninge og immigranter til undsætning.

Sådan lyder opfordringen fra Amnestys generalsekretær, Lars Normann Jørgensen.

- De seneste dages tragedier viser med al tydelighed, at det haster med konkrete løsninger, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Derfor opfordrer vi den danske regering til at påtage sig sin del af ansvaret og sende et af flådens skibe til Middelhavet så hurtigt som muligt.

Amnesty henviser til Søværnets to skibe i Absalon-klassen, der begge er såkaldte fleksible støtteskibe. De to skibe, der kaldes for Absalon og Esbern Snarre, har begge tidligere hjulpet i forbindelse med kritiske situationer i Somalia og Syrien.

Annonce:

Før i tiden har Danmark været gode til at hjælpe under humanitære kriser, påpeger Amnesty, der mener, at det helst også skal fortsætte fremover.

- Lad os vise verden, at vi stadig er en nation, der træder til, når mennesker flygter fra krigens rædsler. Vi må gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe de kvinder, mænd og børn, der flygter, siger Lars Normann Jørgensen.

I sidste uge omkom omkring 1300 flygtninge og immigranter på Middelhavet i færd med at krydse havet fra Nordafrika til Europa. Helt galt gik det i weekenden, hvor 800 personer frygtes at være druknet efter en ulykke ud for Libyens kyst.

- EU’s ledere står nu med et valg, der handler om liv og død. Hvad vil de gøre for at forhindre flere katastrofer og flere druknede kvinder og børn, spørger Amnestys Lars Normann Jørgensen og tilføjer:

- Mens vi venter på handling fra EU, kan Danmark vise vejen og gøre et af vores skibe klar til afsejling så hurtigt som muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: