Andenpilot i katastrofefly blev ansat i efteråret 2013

Lufthansa siger, det ikke har modtaget oplysninger om, at en pilot skulle have smækket sig ude af cockpittet

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Andenpiloten på katastrofeflyet, der blev knust i Sydfrankrig, havde været ansat hos Lufthansas lavprisselskab Germanwings siden efteråret 2013.

Han havde inden den fatale sidste flyvning fra Barcelona 630 flyvetimer bag sig, oplyser en talskvinde for Lufthansa.

Krig & katastrofer Avis: Pilot forsøgte at sparke sig ind i cockpittet

På grund af en nødprocedure hos Airbus burde det ikke være muligt at blive lukket ude af cockpittet i en Airbus A320, som billedet her viser. (Foto: AP) Krig & katastrofer Dansk pilot undrer sig over chok-melding om dødsflyet

Inden da havde han været gennem et uddannelsesforløb hos Lufthansa i Bremen.

Førstepiloten var langt mere erfaren. Han havde fløjet i over 10 år og havde 6000 flyvetimer i en Airbus A320 bag sig.

Lufthansas talskvinde kan hverken afvise eller bekræfte nyhedsbureauet AFP's og avisen New York Times oplysninger om, at den ene af de to piloter smækkede sig selv ude af cockpittet, kort før flyet ramte en bjergside i det sydøstlige Frankrig.

Det fremgår ifølge de to medier af den såkaldte voice recorder, der også omtales som den sorte boks, at de to piloter havde virket rolige og professionelle efter afgangen fra Barcelona tirsdag.

(Foto: Jakob Jørgensen) Krig & katastrofer Nu er bjærgningen af flyofre startet

New York Times skriver, at da den ene pilot ikke kunne komme tilbage til cockpittet, havde han banket på døren først roligt, siden mere desperat for at komme derud.

Udenrigsministeriet oplyser, at der ikke er noget der tyder på, at der var mere end en dansker ombord på det forulykkede fly (Foto: Jakob Jørgensen) Krig & katastrofer UM: Intet tyder på mere end en dansker på styrtet fly

Men der er ingen reaktioner fra cockpittet, heller ikke da da en alarm, som skulle advare om, at flyet nærmede sig jorden, lød, fortæller en havariefterforsker AFP.

- Vi har indtil videre ikke modtaget nogen informationer om dette, siger Lufthansas talskvinde.