Anklager bekræfter: Fundet flyvinge er fra MH370

Flyvinge, der blev fundet på øen Reunion, stammer fra det forsvundne passagerfly MH370, siger fransk anklager ifølge Reuters.

Anklager bekræfter: Fundet flyvinge er fra MH370

Her ses vragdelene, der blev fundet på øen Reunion øst for Madagaskar i Det Indiske Ocean den 29. juli (video: AP)

Den franske anklagemyndighed har endeligt bekræftet, at den flyvinge, der blev fundet ud fra den franske ø Reunion øst for Madagaskar i Det Indiske Ocean den 29. juli stammer fra det forsvundne MH370-fly.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den formodede vinge-del blev fundet af lokale på stranden, der var i færd med at fjerne affald.

- Den var dækket i skaldyr og så ud til at have ligget i vandet længe, fortalte et vidne til det franske nyhedsbureau AFP.

De malaysiske myndigheder har allerede sagt, at flydelen stammer fra passagerflyet, som forsvandt 8. marts 2014, da det af uforklarlige årsager kom ud af kurs på ruten fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina.

Eftersøgningen efter vragdele fra det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370 i havet ved øen i Det Indiske Ocean blev indstillet for knap tre uger siden.

Efter knap 17 måneder er det stadig uopklaret, hvad der blev af Boeing 777-flyet.

Flystyrtet udløste en massiv, men resultatløs, international eftersøgning efter flyet.

Vragdelen er blevet analyseret i Frankrig, da flytypen er produceret i den sydfranske by Toulouse.

En af de ledende franske eksperter, Jean-Paul Troadec, har sagt, at vragdelen måske kan belyse, hvad der skete med flyet på den sidste del af dets flyvning.

En australsk ledet mission har de seneste 17 måneder fortsat eftersøgningen efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Og den fortsætter, bekræftede den australske premierminister, Tony Abbott, i begyndelsen af august.

- Det, som man nu har fundet i Det Indiske Ocean, synes at bekræfte, at flyet - mere eller mindre - er styrtet ned der, hvor vi mener. Det giver for første gang håb om, at man nok er lidt tættere på at løse dette utrolige mysterium, sagde Abbott til The Sydney Morning Herald 6. august.

Det var en privatperson, der tilfældigt fandt flydelen på Réunion.