FN: Intet afgørende bevis for kemiske våben i Syrien

Der findes ikke afgørende beviser på, at der er brugt kemiske våben i Syrien, siger FN's efterforskere

FN har ikke fundet afgørende beviser på, at der er anvendt kemiske våben i konflikten i Syrien.

- Den uafhængige internationale FN-kommission, der undersøger konflikten i Syrien, ønsker at slå fast, at den ikke har fundet afgørende bevis for, at en af parterne i konflikten har anvendt kemiske våben i Syrien, skriver kommissionen i en udtalelse.

Søndag sagde et medlem af kommissionen, Carla del Ponte, imidlertid til det schweiziske medie RSI, at 'oprørerne har anvendt giftgassen Sarin ifølge de vidnesbyrd, kommissionen har samlet.'

Carla del Ponte er tidligere anklager i sager om krigsforbrydelser.

Sarin er en lugtfri og farveløs nervegas, der kvæler ofrene.

Den syriske præsident Bashar al-Assads styrker og oprørerne beskylder hinanden for at stå bag tre forskellige angreb med kemiske våben - to nær Aleppo og hovedstaden Damaskus i marts og et andet i Homs i december.

USA's præsident, Barack Obama, sagde i sidste uge, at der er beviser for, at der er anvendt kemiske våben i Syrien.

Obama har advaret om, at der er tale om en 'game changer', hvis det viser sig, at regimet har taget kemiske våben i brug mod oprørerne - den amerikanske kurs over for Syrien kan dermed blive ændret radikalt.

Både USA, Storbritannien, Tyrkiet og Israel mener, at det internationale samfund må gribe ind, hvis den syriske præsident bruger kemiske våben i borgerkrigen. Dog er der ikke enighed om, hvad svaret skal være.