Nordkorea: Vi er nu i krig med Sydkorea

60 år gammel våbenhvileaftale er slut, siger det nordkoreanske diktatur, som også truer med atomkrig

Nordkorea fortsætter med at spille med musklerne på den koreanske halvø. (Foto: AP)
Nordkorea fortsætter med at spille med musklerne på den koreanske halvø. (Foto: AP)

Nordkorea fortsætter med at spille med de militære muskler på den koreanske halvø, hvor situationen er anspændt.

Styret i Pyongyang skærper retorikken og siger nu, at Nordkorea er i en 'krigstilstand' med Sydkorea, skriver det statskontrollerede nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

- Fra nu af vil alle forhold mellem de to Koreaer bliver behandlet i henhold til krigsprotokollerne, lyder det fra Nordkorea i en meddelelse til alle landets statslige organer og institutioner.

- Det mangeårige forhold med hverken krig eller fred er nu endelig overstået, tilføjer det nordkoreanske styre.

Nordkorea og Sydkorea er teknisk set stadig i krig med hinanden, da Korea-krigen sluttede med en våbenhvile i stedet for en fredsaftale i 1953.

Diktaturet i nord har nærmest på daglig basis truet med at angribe Sydkorea og USA, som siden begyndelsen af marts har foretaget militærøvelser i luftrummet over Sydkorea.

Nordkorea er stærk kritisk over for det militære samarbejde mellem amerikanerne og sydkoreanerne.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, har beordret raketter til at stå klar til at beskyde amerikanske baser i Sydkorea og i Stillehavet, efter at amerikanske bombefly har kastet løs ammunition over sydkoreanske træningsområder.

I lørdagens meddelelse fra styret i Pyongyang står der også, at en enhver militærprovokation nær Nordkoreas grænser vil resultere i 'en storkonflikt og atomkrig'.

Siden Nordkorea foretog sin tredje atomprøvesprængning i februar, har stemningen på den koreanske halvø været mere end almindeligt spændt.

Det Hvide Hus siger, at USA taget Nordkoreas seneste krigstrusler seriøst, og amerikanerne følger nøje udviklingen på den koreanske halvø.

- Vi tager disse trusler alvorligt og bevarer fortsat en tæt kontakt til vores allierede i Sydkorea, siger Caitlin Hayden, talskvinde for Det Nationale Sikkerhedsråd (NSC) i Washington.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere