Nordkorea rasler med missilerne

Meldinger om forøget troppeaktivitet ved Nordkoreas missilanlæg

Sydkoreanske soldater i forhøjet alarmberedskab ved grænsebyen Panmunjom i Paju. (Foto: AP)
Sydkoreanske soldater i forhøjet alarmberedskab ved grænsebyen Panmunjom i Paju. (Foto: AP)

Nordkorea har sat sine mellem- og langdistanceraketter på standby til at beskyde Sydkorea og amerikanske militærbaser i området. Det rapporterer internationale nyhedsbureauer.

- Markant forøgede bevægelser af køretøjer og soldater er blevet opfanget for nylig ved Nordkoreas missilanlæg, siger en militærkilde ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Nordkorea har et større arsenal af det forældede sovjet-missil Scud samt langdistancemissilerne Nodong og Musudan, der i teorien kan ramme amerikanske baser i Stillehavet.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, gav ordre om at gøre raketterne klar, efter USA torsdag havde haft to B-2-bombefly i luften over Sydkorea.

Bombeflyene skulle demonstrere USA's muligheder for at udføre langtrækkende og præcise angreb - og flyene smed løs ammunition ned over et sydkoreansk træningsområde.

Det nordkoreanske diktatur har afskåret alle diplomatiske kanaler til fjenden i syd.

USA’s forsvarsminister, Chuck Hagel, fortalte tidligere torsdag sin sydkoreanske kollega, at landet kunne regne med al den militære hjælp, USA kan tilbyde. Det gælder både atomvåben og konventionelle våben samt missilforsvar.

1 af 3 (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Sydkoreanske soldater i forhøjet alarmberedskab ved grænsebyen Panmunjom i Paju. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere