Danmark forlænger krigsindsatsen i Mali

Udenrigspolitisk Nævn har besluttet at forlænge det militære bidrag til indsatsen i Mali i op til tre måneder

Det danske Hercules-transportfly bliver i Mali. Udenrigspolitisk Nævn har netop besluttet, at den danske indsats i det krigshærgede vestafrikanske land fortsætter i op til tre måneder mere.

Hvor lang tid der reelt er tale om, vil der løbende blive taget stilling til ud fra det operative behov og forsvarets muligheder.

- Jeg glæder mig over den brede opbakning til en forlængelse af det danske transportflys bidrag til den franskledede internationale indsats i Mali, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig ligeledes over det forlængede bidrag fra dansk side.

- Jeg ved fra franskmændene, at de er glade for vores støtte og for de danske soldaters indsats dernede.

- Frankrig løfter en vigtig opgave, når de beskytter Mali fra at blive overtaget af grupper, der støtter og udfører terrorisme. Med vores Hercules-fly giver vi franskmændene en hånd i det arbejde, siger han.

Villy Søvndal fastslår, at de udsendte danske soldater gør en konkret forskel, og at der ikke kun sættes pris på indsatsen fra fransk side, men også fra Mali og det internationale samfund.

- Mit nylige besøg sammen med forsvarsministeren i Mali bestyrkede mig i, at den opgave, vi har påtaget os, er vigtig og meningsfuld. Vores militære bidrag understøtter det langsigtede danske arbejde for at skabe varig fred i Mali, tilføjer Søvndal

- Det er afgørende, at vi støtter aktivt op om de små, men vigtige skridt, der tages i disse dage. Det er derfor, vi også bidrager til landets demokrati, til den langsigtede økonomiske og sociale udvikling og med hjælp til dem, der har behov for humanitær assistance.

Han forklarer, at der er sket visse fremskridt på den politiske front, men at det går stadig for langsomt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere